DNA anunţă că are în lucru un dosar în care este vizată Adina Florea/ Răspunsul candidatei: Nimeni din această structură nu mi-a comunicat despre dosar

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis, la solicitarea MEDIAFAX, că are în lucru un dosar în care este vizată Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef DNA, în cauză fiind începută urmărirea penală doar cu privire la fapte.

10261 afișări
Imaginea articolului DNA anunţă că are în lucru un dosar în care este vizată Adina Florea/ Răspunsul candidatei: Nimeni din această structură nu mi-a comunicat despre dosar

DNA anunţă că are în lucru un dosar în care este vizată Adina Florea, propusă procuror-şef DNA

"Dosarul la care faceţi referire se află în lucru pe rolul DNA - Structura Centrală, în cauză fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”). Această etapă nu presupune formularea unor acuzaţii împotriva unei persoane, ci instituirea cadrului procesual în care se pot strânge probe cu privire la fapta pentru care a fost începută urmărirea penală. Alte informaţii privind stadiul anchetei nu pot fi oferite în conformitate cu prevederile art.12, alin.1, lit. e) din Legea 544/2001", a transmis Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA, la solicitarea MEDIAFAX, care a întrebat dacă instituţia are în lucru vreun dosar în care este vizată Adina Florea.

Adina Florea, despre dosarul de la DNA: Nimeni din această structură nu mi-a comunicat despre dosar

Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef DNA, a declarat, joi, corespondentului MEDIFAX, că nimeni din această structură nu i-a comunicat că este instrumentat un dosar în care este vizată.

Adina Florea a spus singura informaţie pe care o deţine despre dosarul în care ar fi vizată este că acesta a fost redeschis de ÎCCJ.

„Nu ştiu de existenţa acestui dosar, pentru că niciodată nimeni din această structură (DNA – n.r.) nu mi-a comunicat nimic. Nici procedural, nici citaţie, nu m-a invitat să dau nici vreo declaraţie. Eu nu ştiu nimic despre dosar. Ştiu doar că s-a redeschis de către Înalta Curte”, a declarat Adina Florea, pentru MEDIAFAX.

Întrebată dacă existenţa acestui dosar ar reprezenta o piedică în ceea ce priveşte candidatura sa la şefia DNA, Adina Florea a răspuns că din punctul ei de vedere nu ar trebui să fie nicio problemă.

„Nu am a-mi face niciun proces de conştiinţă cu privire la acest dosar atâta vreme cât nimeni nu mi-a comunicat niciun act de procedură. Atâta vreme cât a fost o ordonanţă de clasare şi s-a redeschis la plângerea părţii. Cred, habar n-am… Din punctul meu de vedere nu este nici un fel de problemă, dovadă că mi-am şi depus candidatura”, a mai spus Adina Florea.

Procurorul Adina Florea este propunerea minstrului Tudorel Toader pentru funcţia de şef al DNA, a anunţat, joi, Ministerul Justiţiei.

Adina Florea vine de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Înainte de această funcţie, ea a ocupat şi scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, dar şi pe cel de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Adina Florea a cerut redeschiderea dosarului în care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost cercetat după ce a defilat îmbrăcat într-o uniformă cu însemne naziste la o prezentare de modă din Mamaia, în iulie 2009. Dosarul a fost închis pentru că ţinuta nu avea legături cu nazismul, însă Florea a infirmat soluţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici