DNA cere instanţei interdicţia dizolvării firmelor cercetate în dosarul lui Sebastian Ghiţă

DNA Ploieşti a cerut Tribunalului Prahova interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare sau lichidare a firmelor SC Asesoft International şi SC Teamnet International, pentru 60 de zile, având în vedere că societăţile sunt cercetate pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani.

669 afișări
Imaginea articolului DNA cere instanţei interdicţia dizolvării firmelor cercetate în dosarul lui Sebastian Ghiţă

DNA cere instanţei interdicţia dizolvării fimelor cercetate în dosarul lui Sebastian Ghiţă (Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Foto)

"Prin sentinţele pronunţate de Tribunalul Prahova - Secţia a II-a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A. Până la acest moment nu a fost iniţiată procedura falimentului şi dizolvare a celor două persoane juridice. În cererea adresată Tribunalului Prahova, procurorii arată că măsura propusă are caracter urgent şi se raportează strict la considerentul bunei desfăşurări a procesului penal (prin asigurarea existenţei pe mai departe a celor două persoane juridice, a prezenţei lor la termenele de judecată şi a activului patrimonial necesar pentru plata sancţiunii şi a sumelor confiscate în cazul în care se va pronunţa o hotărâre de condamnare definitivă)", transmit procurorii într-un comunicat de presă.

În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A. până la concurenţa sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei.

În acest dosar, pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă, aceasta fiind a doua măsură privativă de libertatea dispusă după dispariţie.

Sebastian Ghiţă este acuzat de intervenţii contra-cost pentru acordarea unor contracte IT cu statul unor firme, unul dintre cei la care ar fi intervenit fiind fostul premier Victor Ponta. Fostul deputat a dispărut în decembrie anul trecut şi a fost dat iniţial în urmărire naţională, după ce a încălcat termenii controlului judiciar într-un dosar în care este judecat pentru fapte de corupţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici