DNA: Dan Adamescu poate depune garanţii imobiliare şi mobiliare în valoare de 40 de milioane de lei

Procurorii DNA au anunţat că au admis cererea omului de afaceri Dan Adamescu de depunere a unor garanţii imobiliare şi mobiliare în cadrul controlului judiciar dispus în dosarul de abuz în serviciu, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, în legătura cu falimentul societăţii Astra.

494 afișări
Imaginea articolului DNA: Dan Adamescu poate depune garanţii imobiliare şi mobiliare în valoare de 40 de milioane de lei

DNA: Dan Adamescu poate depune garanţii imobiliare şi mobiliare în valoare de 40 de milioane de lei

Procurorii DNA au anunţat, printr-un comunicat de presă, că "au încuviinţat cererea inculpatului Adamescu Dan de constituire a cauţiunii în limita sumei 40.000.000 lei, prin depunerea de garanţii reale imobiliare şi mobiliare asupra unui imobil compus din teren (14.065 mp) şi două corpuri de clădire (5.197 mp şi 4.931 mp), situate în municipiul Bucureşti şi asupra mai multor bunuri mobile constând în echipamente tehnologice tipografice, toate în valoare totală de 12.124.679 euro".

DNA îl cercetează pe omul de afaceri Dan Adamescu sub control judiciar, stabilindu-i o cauţiune în valoare de 40 de milioane de lei, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, în legătura cu falimentul societăţii Astra.

Procurorii DNA susţin ca Dan Adamescu ar fi comis faptele în calitate de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Societăţii de Asigurare Reasigurare ASTRA S.A, în perioada 2011 - 2013, atunci când "a administrat în mod defectuos societatea ASTRA, în scopul obţinerii unor avantaje personale sau în favoarea grupului de firme afiliate".

DNA transmite printr-un comunicat de presă că administrarea defectuoasă a constat în "utilizarea unor practici/metode ilegale pentru a cosmetiza situaţia financiară a societăţii Astra, măsuri de natură să acopere activitatea infracţională, dar care, în subsidiar, au determinat şi alterarea gravă a mecanismelor de funcţionare a pieţei interne a asigurărilor. Activitatea infracţională s-a desfăşurat şi în contextul presupusei complicităţi a anumitor funcţionari cu funcţii de conducere din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) care a devenit din aprilie 2013 Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.)".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici