DNA, despre sms-urile de la CSM: Nu rezultă aspectele unei fapte de competenţa DNA

Procurorul şef interimar al DNA, Laura Oprean, a declarat joi, la bilanţul instituţiei pe 2012, că în scandalul privind sms-urile ce ar fi fost transmise între procurori din CSM nu sunt conturate elemente specifice unei infracţiuni care să poată fi cercetată de procurorii anticorupţie.

115 afișări
Imaginea articolului DNA, despre sms-urile de la CSM: Nu rezultă aspectele unei fapte de competenţa DNA

DNA, despre sms-urile de la CSM: Nu rezultă aspectele unei fapte de competenţa DNA (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Oprean a răspuns unei întrebări pe acest subiect, arătând că, din materialele de presă în care erau divulgate o serie de presupuse sms-uri ce ar fi fost transmise între procurori din Consiliul Superior al Magistraturii, unii cu funcţie de conducere în acest for, nu rezultă elemente ale constituirii vreunei fapte care să fie de competenţa de cercetare a procurorilor anticorupţie.

"Din sms-urile difuzate în materialele de presă nu au rezultat aspecte specifice a unei infracţiuni de comepetenţa DNA. Înainte de toate, se ia în calcul competenţa pe faptă până la competenţa privind calitatea persoanei", a declarat Laura Oprean.

Sms-urile ce ar fi fost transmise între procurori ai CSM au fost invocate în mod aluziv şi la ultima şedinţă a Consiliului, când judecătorul Mircea Aron a spus că în acest for ar fi patru tabere, el făcând parte singur din cea de-a patra. Aron a continuat referindu-se la faptul că patru vine de la "patrupezi", făcând aluzie la sms-uri pe care le-ar fi primit Bogdan Gabor legat de modul de a vota în Plenul CSM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici