DNA: Fostul şef al CNADNR, judecat pentru că a prejudiciat compania cu aproape nouă milioane de lei

Fostul director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Dorin Gavril Debuceanu, a fost trimis în judecată de DNA, el fiind acuzat că a prejudiciat compania cu aproape nouă milioane de euro prin acordarea unor contracte de asistenţă juridică.

378 afișări
Imaginea articolului DNA: Fostul şef al CNADNR, judecat pentru că a prejudiciat compania cu aproape nouă milioane de lei

Dorin Gavril Debuceanu este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată.

„Inculpatul Debucean Dorin Gavril, în calitate de director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA Bucureşti, cu încălcarea prevederilor legale, a semnat două contracte de asistenţă juridică, având ca obiect prestarea de servicii de asistenţă juridică pentru cauze strict determinate şi un onorariu şi alte cheltuieli stabilite ca plată lunară, pe întreaga perioadă de desfăşurare a proceselor”, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Cele două documente au fost semnate de Debuceanu în cursul anului 2008, fără să aibă aprobarea Consiliului de Administraţie sau a vreunei structuri de specialitate din cadrul CNADNR. Mai mult, nu era prevăzută posibilitatea de reziliere unilaterală a acestor contracte, arată DNA.

Ca urmare a încheierii abuzive a celor două contracte, Compania de Autostrăzi a înregistrat o pagubă totală de 8.761.387 lei, rezultată prin executarea silită a celor două contracte.

Dosarul se va judeca Tribunalul Bucureşti.

Dorin Gavril Debuceanu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, fiind deja condamnat definitiv la pedeapsa de trei ani şi şase luni închisoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici