DNA: Nemirschi nu are calitate de învinuit sau de inculpat în vreun dosar DNA

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, nu are calitate de învinuit sau de inculpat în vreun dosar instrumentat de procurorii anticorupţie, precizează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

37 afișări
Imaginea articolului DNA: Nemirschi nu are calitate de învinuit sau de inculpat în vreun dosar DNA

Ministrul Mediului Nicolae Nemirschi (Montaj foto)

"Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, nu are calitate de învinuit sau inculpat în vreun dosar instrumentat de DNA. Despre eventuale lucrări constituite ca urmare modalităţilor de sesizare prevăzute în art. 221 Cod procedură penală (plângere, denunţ, sesizare din oficiu) nu se pot oferi informaţii deoarece acestea nu sunt publice, în conformitate cu Legea 544/2001", se arată în răspunsul DNA.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul Nemirschi verifică modul în care a fost atribuit un contract de publicitate pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu.

"Gardianul" relata, în ediţia din 22 iunie, despre un contract încheiat de "reclamă nesimţită" atribuit prin negociere directă de Ministerul Mediului către firma ARS Advertising.

"Ministerul Mediului a atribuit prin negociere directă, la începutul acestei luni, un contract în valoare de circa 500.000 de euro firmei «ARS Advertising» SA, pentru promovarea Axei prioritare 3 din Programul Operational Sectorial (POS) Mediu. Aceasta în condiţiile în care operaţiunile aflate în derulare pentru această axă, care privesc modernizarea sistemelor de încălzire urbană în localităţile cele mai afectate de poluare, sunt practic în fază incipientă. Nici oficialii ministerului nu ne-au putut preciza care sunt proiectele concrete facute în acest domeniu, care necesită promovare imediată", scria cotidianul referitor la contractul dintre instituţie şi firma de publicitate.

În replică, Ministerul Mediului informa că trei sferturi din suma alocată pentru contractul cu ARS Advertising reprezintă fonduri europene, a căror cheltuire este verificată de Comisia Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici