DNA: Nu s-a administrat "toată probaţiunea" care se impunea în cazul Şereş-Nagy

Motivul pentru care s-a infirmat soluţia de neîncepere a urmăririi penale, dată în cazul foştilor miniştrii Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy, este acela că "nu s-a administrat toată probaţiunea care se impunea" în acest caz, a comunicat, vineri, pentru MEDIAFAX, Biroul de presă al DNA.

17 afișări
Imaginea articolului DNA: Nu s-a administrat "toată probaţiunea" care se impunea în cazul Şereş-Nagy

DNA: Nu s-a administrat "toată probaţiunea" care se impunea în cazul Şereş-Nagy (Imagine: Mediafax Foto)

În urmă cu zece zile, procurorii anticorupţie stabiliseră neînceperea urmăririi penale faţă de foştii miniştrii Zsolt Nagy şi Codruţ Şereş, foştii consilieri ministeriale Dorinel Mucea şi Radu Donciu, dar şi faţă de consultantul bulgar Stamen Stanchev.

Într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, procurorul-şef al DNA Daniel Morar declara, referindu-se la cazurile Şereş şi Nagy, că, "potrivit legii, în termen de 20 de zile, orice persoană interesată poate să conteste la instanţa de judecată sau până la împlinirea termenului de prescripţie, orice procuror ierarhic celui care a dat-o poate să verifice soluţia".

"Şi lucrul ăsta îl şi facem în acest moment. O să verificăm soluţia. Dacă e corectă pe fond şi pe formă va rămâne aşa, dacă nu - va fi infirmată", spunea Morar.

În cazurile celor cinci, procurorii au decis că faptele nu există, aplicându-se articolul 10, litera a, din Codul de procedură penală.

Soluţia a fost analizată de şeful ierarhic superior, în speţă şeful de Secţie al DNA, care a decis infirmarea aceasteia, pentru că nu s-a administrat toată probaţiunea care se impunea", potrivit Buroului de presă al Direcţiei.

Soluţia de neîncepere a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy a fost infirmată, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici