DNA: Presupunerea ca vreun angajat al Direcţiei să fi dat presei înregistrări, nefundamentată

DNA respinge acuzaţiile ministrului Justiţiei referitoare la scurgeri de informaţii către presă, susţinând că este fără fundament presupunerea că vreun angajat al Direcţiei ar fi pus la dispoziţia vreunui reprezentat mass-media vreo înregistrare sau transcriere de înregistrări din dosare.

243 afișări
Imaginea articolului DNA: Presupunerea ca vreun angajat al Direcţiei să fi dat presei înregistrări, nefundamentată

DNA: Presupunerea ca vreun angajat al Direcţiei să fi dat presei înregistrări, nefundamentată (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Cu referire la intervenţia ministrului Justiţiei, domnul Titus Corlăţean, la un post de televiziune, în data de 26 iunie 2012, despre o presupusă scurgere de informaţii dintr-un dosar penal aflat în instrumentare la Direcţia Naţională Anticorupţie, privind interceptarea unor convorbiri telefonice care ar incrimina un medic cercetat în respectivul dosar, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să facă următoarea precizare: Este fără fundament presupunerea că vreun angajat din cadrul DNA ar fi pus la dispoziţia vreunui reprezentat mass media vreo înregistrare sau transcriere a vreunei înregistrări din dosarele aflate în prezent în curs de instrumentare la DNA sau că ar fi făcut, în vreun context, referiri la elemente de probatoriu", precizează, miercuri, într-un comunicat DNA.

În ceea ce priveşte dosarul penal în care se efectuează în acest moment acte de urmărire penală faţă de un medic şi trei ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale a Politiei municipiului Bucureşti, sursa citată subliniază faptul că singurele informaţii transmise către mass-media de către Direcţia Naţională Anticorupţie au fost cele conţinute în cele două comunicate emise în data de 26 iunie 2012, de către Biroul de informare şi relaţii publice.

"Subliniem că, şi în această situaţie, consecventă practicii sale de comunicare, Direcţia Naţională Anticorupţie s-a preocupat ca transmiterea informaţiilor privind urmărirea penală să fie realizată cu respectarea caracterului preponderent nepublic al actelor procedurale şi cu respectarea tuturor garanţiilor procesuale de care beneficiază persoanele cercetate. Toate informaţiile transmise au fost postate pe pagina de Internet a instituţiei la adresa www.pna.ro", mai arată sursa citată.

Într-un comunicat remis presei marţi, DNA anunţa că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de următoarele persoane: Dumitru Gheorghe, comisar şef de poliţie, adjunct al directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Nicolae Costea, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Marian Apostol, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, şerban Alexandru Brădişteanu, medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie, prevăzută de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000", a comunicat DNA, la solicitarea mass-media.

Potrivit sursei citate, în rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că exista date şi indicii temeinice că cele patru persoane învinuite, prin atitudinea lor, au îngreunat şi au încercat să zădărnicească executarea pedepsei aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim ministru Adrian Năstase.

La data de 26 iunie 2012, celor patru învinuiţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici