DNA: Profesorul de la UMF Iaşi arestat pentru tentativă de viol are un comportament sexual deviant

Profesorul Gheorghe Păduraru de la UMF Iaşi, arestat pentru luare de mită, tentativă de viol şi şantaj, are un ”comportament sexual deviant, cu manifestări specifice maniacilor sexuali”, susţin procurorii DNA, care au găsit în biroul dascălului prezervative, dar şi medicamente pentru potenţă.

1814 afișări
Imaginea articolului DNA: Profesorul de la UMF Iaşi arestat pentru tentativă de viol are un comportament sexual deviant

DNA: Profesorul de la UMF Iaşi arestat pentru tentativă de viol are un comportament sexual deviant (Imagine: Shutterstock)

Potrivit procurorilor DNA Iaşi, în 12 ianuarie profesorul Gheorghe Păduraru, coodonator al disciplinei Anatomie la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi, i-a transmis unei studente în anul întâi la Facultatea de Farmacie că nu va promova examenul dacă nu va întreţine relaţii sexuale cu el, iar tânăra a refuzat propunerea dascălului.

“Acesta (profesorul Gheorghe Păduraru - n.r.) i-a solicitat să se gândească la aceste aspecte, aducându-i la cunoştinţă că altfel nu va putea promova examenul nici măcar în sesiunea de reexaminări din vara anului 2015 şi i-a propus ca, în cazul în care se hotărăşte să-i satisfacă cerinţele, să îl anunţe, iar el o va lua cu un autoturism şi vor merge împreună la un hotel pentru a întreţine relaţii sexuale”, se arată în referatul întocmit de procurorii DNA.

Anchetatorii mai arată că în 23 ianuarie studenta a fost chemată din nou în biroul profesorului Păduraru, acesta încercând s-o convingă că nu va avea probleme la examen dacă va accepta propunerea sa.

Procurorii mai spun că în timpul percheziţiilor în biroul profesorului de la UMF Iaşi a fost găsit “un impresionant arsenal de prezervative şi de medicamente pentru creşterea potenţei”.

Conform anchetatorilor, în 26 ianuarie profesorul Dumitru Păduraru i-a spus tinerei că nu a luat examenul în sesiunea de iarnă şi că pentru a-l promova în vară va trebui să aibă relaţii sexuale cu el pe tot parcursul semestrului al doilea.

”Te aştept în semestrul doi şi în fiecare săptămână, aranjată, frumuşică, cum eşti acum… Săptămânal, în semestrul doi te aştept”, i-ar fi spus tinerei profesorul Păduraru.

Tot în 26 ianuarie, profesorul a întrebat-o pe studentă dacă şi-a început viaţa sexuală şi ce culoare are lenjeria sa intimă. În aceeaşi zi, după câteva ore, tânăra a mers din nou la biroul profesorului Păduraru, iar acesta a devenit suspicios că ar putea fi înregistrat.

“De această dată, Păduraru Dumitru şi-a schimbat tactica de abordare a victimei (în comparaţie cu modul brutal în care acţionase în dimineaţa aceleiaşi zile, trecând de la punerea acesteia în genunchi şi expunerea organului său genital). Astfel, acesta a considerat că pentru a fi relaxată şi pentru a nu se speria de el este necesar să discute mai întâi cu studenta, pentru a-i câştiga încrederea («Stai relaxată. În primul rând, întinde-te şi stai»)”, au mai precizat procurorii DNA în referatul în care propun arestarea preventivă a profesorului universitar.

În timpul discuţiei cu tânăra, profesorul Păduraru i-a promis că dacă va face sex cu el o va ajuta să se transfere la Facultatea de Medicină Generală.

“Eu zic aşa, să te gândeşti… Bineînţeles, ai să te duci la examene, mai ai două examene, vine vacanţa… Dar după vacanţă... oricum vei putea să treci pe la mine… îmi spui şi încerc… Eu sunt la admitere, da? (…) Eu îţi dau să înveţi, da? Şi vreau să spun că vreau să am grijă de tine să intri la Medicină, că-i păcat”, i-ar mai fi spus profesorul studentei.

Ulterior, el i-a cerut tinerei să nu povestească nimănui despre cele întâmplate, trecând la ameninţări: ”Sigur tu nu spui la nimeni? ... Aşa. Să nu spui la cineva…. Sunt în stare să te omor, dar nu te omor eu, te omoară altcineva”.

Procurorii l-au caracterizat pe profesorul Gheorghe Păduraru ca având ”tendinţe de masochism şi pedofilie, specifice maniacilor sexuali”.

“În mod concret, activitatea inculpatului prezintă o gravitate ieşită din comun, fiind vorba despre un număr mare de infracţiuni, care reprezintă, pe de o parte, o expresie a comportamentului unui funcţionar public corupt, care îşi foloseşte atribuţiile de serviciu în scopul obţinerii de foloase personale, iar pe de altă parte, o expresie a unui comportament sexual deviant, agresiv, obscen, cu manifestări ce pot exprima tendinţe de masochism şi pedofilie, specifice maniacilor sexuali”, mai susţin procurorii DNA.

Studenta agresată de profesorul de la UMF Iaşi este originară din judeţul Vaslui, iar în vara anului trecut a fost admisă printre primii la Facultatea de Farmacie din Iaşi.

Profesorul Gheorghe Păduraru a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru luare de mită, tentativă de viol şi şantaj, decizia fiind luată sâmbătă de judecătorii Tribunalului Iaşi.

În primăvara anului 2010, Dumitru Păduraru a fost vizat de explozia produsă într-o maşină care aparţinea cumnatului său, tot medic, şi pe care o foloseau amândoi. La momentul respectiv, procurorii au întocmit dosar penal pentru tentativă de omor, în condiţiile în care lângă maşină au fost găsite urme de explozibil. Păduraru ieşise din bloc şi se îndrepta către autoturism, parcat în faţa imobilului, însă întrucât uitase să ia ceva de acasă s-a întors, moment în care a avut loc explozia.

Cu câteva luni înaintea exploziei din maşină, profesorul ieşean Dumitru Păduraru a mai fost victima unui incident, fiind bătut de mai mulţi bărbaţi, în urma agresiunii acesta având nevoie de mai multe zile de spitalizare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici