DNA: Un deputat a cerut unei firme bani pentru campania electorală a Olguţei Vasilescu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin, în referatul cu propunerea de arestare preventivă a edilului din Craiova, că un deputat i-ar fi cerut reprezentantului unei firme "să o ajute cu bani pe Vasilescu Lia Olguţa pentru campania electorală".

1269 afișări
Imaginea articolului DNA: Un deputat a cerut unei firme bani pentru campania electorală a Olguţei Vasilescu

DNA: Un deputat a cerut unei firme bani pentru campania electorală a Olguţa Vasilescu

Procurorii anticorupţie susţin, în referatul prin care se cere arestarea preventivă a Liei Olguţa Vasilescu, că după susţinerea concertului de către Goran Bregovic din anul 2012 a avut loc o întâlnire la care au participat mai multe persoane, printre care şi administratori de firme interesaţi să obţină contracte cu Primăria Craiova.

„În acelaşi scop, (...) a fost abordat şi de către deputatul (...), care i-a cerut la rândul său să o ajute cu bani pe Vasilescu Lia Olguţa pentru campania electorală, afirmând că pe lângă influenţa politică pe care cei doi o au, (...) va primi „înzecit”, cu referire la perspectiva avantajelor aferente favorizării unor activităţi comerciale”, precizează DNA în referatul trimis instanţei.

DNA precizează că sponsorizările s-ar fi realizat prin intermediul unui ONG, Asociaţia Pro Craiova.

"La 14.03.2016, că la începutul anului 2014, în apropierea Festivalului Shakespeare a avut loc o discuţie într-un birou din Primăria Mun. Craiova la care au participat mai multe persoane, printre care şi el, Lia-Olguţa Vasilescu şi Radu Preda. Obiectul discuţiei a fost legat de renovarea faţadelor blocurilor de pe str. A.I. Cuza, întrucât acestea erau deteriorate iar în Mun. Craiova urma să se desfăşoare un festival de teatru cu participare internaţională din 14 ţări. Întrucât nu exista posibilitatea refacerii lor cu fonduri de la bugetul municipalităţii, în cadrul discuţiilor doamna primar a propus să identifice cei prezenţi, societăţi comerciale dispuse să ajute cu sponsorizări în demersul de refacere a faţadelor din zona centrală a Craiovei, afirmând că nu era bine ca Primăria Mun. Craiova să fie sponsorizată de societăţi comerciale. În consecinţă inculpata a propus ca sponsorizarea să fie făcută prin intermediul unui ONG", se precizează în dosar.

Primarul municipiului Craiova, Lia-Olguţa Vasilescu, a fost reţinută de procurorii anticorupţie pentru 24 de ore fiind acuzată de patru fapte de luare de mită, trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, urmând să fie prezentată joi Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alături de ea sunt cercetaţi sub control judiciar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit, ambii acuzaţi de complicitate la luare de mită.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici