Documentele emise de Ministerul Sănătăţii, obţinute online

Ministerul Sănătăţii primeşte, de luni, online cererile pentru eliberarea de certificate, diplome şi adeverinţe, prin introducerea programului electronic fiind eliminate 21 de taxe aferente eliberării respectivelor documente şi implementată, în premieră, o bază de date electronică cu solicitanţii.

23 afișări
Imaginea articolului Documentele emise de Ministerul Sănătăţii, obţinute online

Documentele emise de Ministerul Sănătăţii, obţinute online

De asemenea, cadrele medicale vor putea ridica anumite tipuri de documente pe care le-au solicitat direct de la Direcţia de Sănătate Publică judeţeană. Astfel, se va elimina efortul deplasării pentru ridicarea documentelor, a adăugat ministrul Sănătăţii.

"Solicitantul va aplica online pe adresa www.ms.ro. După completarea unui chestionar cu date personale, va fi generată o cerere, în format electronic, care urmează a fi tipărită şi semnată de către acesta. Cererea va avea un număr unic de identificare", a explicat ministrul Bazac.

Solicitantul va trimite prin poştă această cerere, însoţită, după caz, de copii legalizate ale actelor necesare pentru eliberarea documentului. Pentru prima categorie de documente eliberate de Ministerul Sănătăţii este suficientă doar cererea.

Toate aceste documente vor fi recepţionate şi înregistrate la Ministerul Sănătăţii, procesarea lor realizându-se mult mai rapid în condiţiile actuale.

Solicitantul poate vizualiza în timp real, prin introducerea numărului unic de identificare primit pe cererea electronică, stadiul în care se află dosarul şi dacă este cazul completării acestuia cu alte acte, a mai arătat Bazac.

Certificatele privind titlul şi gradul profesional pentru medic, medic dentist, farmacist, chimist, biolog, biochimist vor putea fi ridicate de către titular de la sediile Direcţiilor de Sănătate Publică, timpul pentru obţinerea acestor acte fiind redus la o săptămână, de la o lună cât este acum.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici