Doi ciobani au fost atacaţi de un urs, în Munţii Făgăraşului - VIDEO

Doi ciobani de la o stână din zonă Vârfului Mazgavu din Munţii Făgăraşului au fost atacaţi de un urs, în noaptea de luni spre marţi, iar unul dintre ei a fost grav rănit, salvamontiştii reuşind să ajungă la aceştia după câteva ore de la incident.

667 afișări
Imaginea articolului Doi ciobani au fost atacaţi de un urs, în Munţii Făgăraşului - VIDEO

Doi ciobani au fost atacaţi de un urs, în Munţii Făgăraşului (Imagine: Stirileprotv.ro)

Potrivit salvamontiştilor, unul dintre ciobani, în vârstă de 40 de ani, a fost rănit grav, fiindu-i sfâşiat un picior, şi a pierdut foarte mult sânge. Imediat, colegul său, care a fost şi el rănit, însă uşor, a sunat de pe telefonul mobil la Serviciul Unic de Urgenţă 112, pentru a chema o ambulanţă.

În zonă au plecat salvamontişti, pentru recuperarea celor doi ciobani, însă aceştia au ajuns cu mare dificultate, după aproximativ patru ore, operaţiunile fiind îngreunate de faptul că ciobanii nu au mai fi putut fi contactaţi ulterior telefonic din cauza lipsei semnalului.

"Atacul urşilor a avut loc pe teritoriul judeţului Vâlcea, lângă Vârful Mazgavu, iar după un drum greu, care a durat peste patru ore, am ajuns la stână. Unul dintre ciobani a fost sfâşiat la un picior, a pierdut sânge, dar este conştient şi vorbeşte. El şi colegul lui ne au povestit că la miezul nopţii au auzit zgomot afară, iar unul dintre ei a ieşit, a văzut ursul, care a încercat să-l atace, iar în acel moment a încercat să-l alunge cu o bâtă, dar animalul l-a atacat, sfâşiindu-i piciorul. Ulterior, celălalt cioban, care a fost şi el rănit, dar uşor, a reuşit să alunge ursul", a declarat Mircea Lera, şeful Serviciului Salvamont Vâlcea.

Potrivit acestuia, cei doi ciobani au fost coborâţi de salvamontişti până la baza muntelui, în comuna Sălătrucu.

Ciobanul sfâşiat de urs a fost operat

Unul dintre ciobanii atacaţi de urs a fost internat, marţi, la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă. El a fost transportat de salvamontiştii argeşeni şi vâlceni în urma unei acţiuni care a durat peste şapte ore.

"Bărbatul a fost operat de urgenţă, are plăgi muşcate la gamba stângă, are escoriaţii la coapsa stângă, dar starea sa este stabilă. El va rămâne internat la noi în continuare, până la vindecare", a declarat dr. Ionela Dăneţ, directorul Spitalului Municipal Curtea de Argeş.

Victima, Dumitru Popa, din comuna Titeşti, judeţul Vâlcea, a spus că a încercat să alunge ursul, iar la un moment dat a lovit animalul cu o bâtă.

"Ursul a devenit agresiv şi s-a năpustit asupra mea, s-a ridicat în două picioare şi m-a atacat, am simţit că m-a muşcat de picior, apoi m-a lăsat. Am avut noroc că nu am fost singur, şi cu colegul meu, care a reuşit să îl alunge şi aşa am scăpat cu viaţă", a declarat Dumitru Popa.

Celălalt cioban a fost rănit uşor, nefiind necesară spitalizarea sa.

Video Stirileprotv.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici