Doi copii au fost muşcaţi de un Rottweiler. Unul dintre ei este în stare gravă la spital

Doi copii, o fetiţă de cinci ani şi verişorul ei de trei ani, din localitatea timişeană Hitiaş, au fost muşcaţi, joi seară, de un câine Rottweiler, fetiţa ajungând în stare gravă la spital.

353 afișări
Imaginea articolului Doi copii au fost muşcaţi de un Rottweiler. Unul dintre ei este în stare gravă la spital

Doi copii au fost muşcaţi de un Rottweiler. Unul dintre ei este în stare gravă la spital (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Mădălina Mezdrea, cei doi copii se aflau împreună cu unchiul lor în curtea unei pensiuni din Hitiaş când au fost atacaţi de un câine din rasa Rottweiler.

Unchiul copiilor a sunat la numărul de urgenţe 112 pentru a chema ambulanţa, medicii sosiţi la faţa locului constatând că fetiţa a fost muşcată de picior şi de ureche, iar băieţelul de bărbie. Din fericire, băieţelul nu a necesitat internarea în spital, însă fetiţa a fost transportată la Spitalul din Buziaş. Întrucât era în stare gravă, copila a fost dusă la Timişoara, la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu".

Din primele cercetări se pare că proprietarul câinelui este un bărbat din Timişoara care lucrează ca barman la pensiunea din Hitiaş.

"Proprietarul câinelui nu a declarat animalul nici la Asociaţia chinologică, şi nici la Poliţie, motiv pentru care i se va aplica o sancţiune contraventională", a declarat pentru MEDIAFAX Mădălina Mezdrea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Timiş, proprietarul animalului riscă dosar penal pentru vătămare corporală din culpă pentru lăsarea nesupravegheată a câinelui. De asemenea, el va mai fi sancţionat cu amendă pentru neîntregistrarea animalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici