Doi dintre militarii răniţi în Afganistan vor fi trataţi la o clinică militară din Germania

Doi dintre militarii răniţi în teatrul de operaţiuni din Afganistan vor fi trataţi la o clinică militară din Germania, ceilalţi doi fiind "foarte bine", a declarat, miercuri, generalul de flotilă aeriană Liviu Burhală.

203 afișări
Imaginea articolului Doi dintre militarii răniţi în Afganistan vor fi trataţi la o clinică militară din Germania

Doi dintre militarii răniţi în Afganistan vor fi trataţi la o clinică militară din Germania (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, cei patru militari români care se aflau în acelaşi transportor cu Dragoş Traian Alexandrescu, militarul ucis în Afganistan, sunt în afara oricărui pericol, însă doi dintre ei vor fi duşi pentru mai multe investigaţii medicale în Germania.

"Am şi avut astăzi (miercuri - n. r.) ocazia să vorbesc cu unul dintre răniţi, care se afla chiar în câmpul în care s-a desfăşurat ceremonialul şi este foarte bine. Un altul este, de asemenea, foarte bine şi este în locul de dislocare al batalionului. În câteva zile va fi chiar apt de misiune. Cel mai grav dintre ei se află deja în Germania, pentru investigaţii şi următoare intervenţii chirurgicale. Ultimul dintre ei, Matei, urmează să fie transportat în Germania. Starea lui este bună, este conştient, dar pentru investigaţii suplimentare şi intervenţii chirurgicale va fi transportat în Germania", a spus Liviu Burhală.

Generalul de flotilă aeriană a declarat, miercuri, după ceremonialul militar şi religios pentru militarul Dragoş Traian Alexandrescu, mort în Afganistan, că moralul colegilor de la Batalionul 30 "Dragoslavele" este bun, plecând în misiune a doua zi după nefericitul eveniment.

"Ne-am întors dintr-o misiune deosebit de dificilă. M-am întâlnit în teatrul de operaţiuni cu camarazii noştri de la Batalionul 30 «Dragoslavele». Pot să comunic că moralul lor este bun. De-a doua zi au plecat în misiune. Au înţeles menirea lor acolo, sigur că da, tragedia a simţit-o fiecare în sufletul lui, dar nimeni nu a dat un pas înapoi", a spus Burhală.

Generalul de flotilă aeriană a adăugat că misiunile militarilor români în Afganistan vor continua, deşi acolo se duc "acţiuni neconvenţionale".

"Misiunile vor continua. Vom trece peste acest moment. Teatrul de operaţiuni din Afganistan este ostil, este plin de neprăvăzut. Acolo se duc acţiuni neconvenţionale. Militarii noştri, pe care i-am însoţit de la evaluarea din ţară şi până la desfăşurarea misiunilor în teatru, sunt pregătiţi din orice punct de vedere pentru a face faţă unor astfel de misiuni", a spus Liviu Burhală.

Generalul de flotilă aeriană susţine că Viorel Alexandrescu, fratele militarului ucis în Afganistan, subofiţer sanitar în cadrul aceleiaşi unităţi militare, şi-a exprimat dorinţa de a se întoarce în teatrul de operaţiuni.

"Fratele şi-a exprimat dorinţa de a fi alături de familie pe ultimul drum, dar în acelaşi timp a spus că se va întoarce în teatrul de operaţiuni. Este un adevărat militar. Urmează să discute şi domnul amiral cu el şi se va lua o decizie în acest sens", a spus Liviu Burhală.

Ministrul Apărării, Theodor Meleşcanu, a declarat, miercuri, după încheierea ceremonialului militar şi religios al militarului Dragoş Traian Alexandrescu, mort în Afganistan, că familia militarului va fi ajutată cu 80.000 lei, iar soţia acestuia va fi încadrată ca subofiţer la o unitate militară din zona Câmpulung Muscel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici