Doi elevi din România au câştigat fiecare câte două titluri mondiale în 2022

Doi elevi din România au câştigat fiecare câte două titluri mondiale în 2022. Unul dintre ei poate deveni triplu campion mondial în acest an pentru că va participa şi la Olimpiada Internaţională de Astronomie, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

946 afișări
Imaginea articolului Doi elevi din România au câştigat fiecare câte două titluri mondiale în 2022

FOTO Cîmpeanu/Facebook

Mihai Alexandru Bratu şi Vlad Stefan Oros sunt cei doi dubli campioni mondiali în anul 2022. Vlad Stefan Oros poate deveni triplu campion mondial în acest deoarece peste două săptămâni va participa la Olimpiada Internaţională de Astronomie.

Ministrul Cîmpeanu i-a aşteptat la aeroport pe elevii medaliaţi şi ulterior a transmis un mesaj.


„Felicitări, încă o dată, Mihai, Vlad, Nicoleta şi Rareş, pentru rezultatele obţinute în numele României la Olimpiada Internaţională de Lingvistică (IOL) 2022!!! Mihai-Alexandru Bratu de la Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu – Dublu campion mondial 2022: Medalie de Aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică şi Medalie de Argint la Olimpiada Internaţională de Geografie, unde România a obţinut locul 3 mondial. Vlad-Ştefan Oros de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara – Dublu campion mondial 2022: Medalie de Argint la Olimpiada Internaţională de Lingvistică şi Medalie de Aur la Olimpiada Internaţională de Fizica, unde România a obţinut locul 2 mondial, după China şi înaintea SUA. Nicoleta Dobrică de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, Bucureşti – Medalie de Bronz la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Rareş Polenciuc de la Colegiul Naţional “Roman Vodă” din Roman - component al lotului României la Olimpiada Internaţională de Lingvistică”, scrie în mesajul ministrului care i-a mai felicitat pe profesori şi părinţi.

În ordinea punctajelor totale obţinute, echipa României s-a clasat pe locul 3, din 47 echipe participante. Locul întâi a fost ocupat de echipa SUA, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici