Doi fraţi de 9 şi 11 ani daţi dispăruţi, căutaţi de peste 100 de poliţişti şi jandarmi

Cei doi copii în vârstă de 9 şi 11 ani, căutaţi de peste 100 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vasluieni după ce joi au fost daţi dispăruţi de către familie, au fost găsiţi la 20 de kilometri de casă, distanţă pe care au parcurs-o pe jos ca să ajungă la locuinţa unei rude din Vaslui.

539 afișări
Imaginea articolului Doi fraţi de 9 şi 11 ani daţi dispăruţi, căutaţi de peste 100 de poliţişti şi jandarmi

Doi fraţi de 9 şi 11 ani daţi dispăruţi, căutaţi de peste 100 de poliţişti şi jandarmi (Imagine: Thomas Campean/ Mediafax Foto)

Peste 100 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vasluieni i-au căutat vineri pe cei doi fraţi, o fetiţă de 11 ani şi un băieţel de 9 ani, după ce bunica lor a anunţat autorităţile despre dispariţia lor.

Tatăl copiilor şi bunicii paterni au susţinut că minorii au dispărut de acasă în cursul după-amiezii de joi, ultimii care i-au văzut fiind alţi copii din sat cu care s-au jucat pe un drum din sat.

"În cursul după-amiezii de joi, cei doi fraţi s-au jucat pe drumul sătesc, în faţa locuinţei bunicilor paterni, unde locuiau împreună cu tatăl lor, mama fiind plecată în străinătate. La un moment dat, ceilalţi copii cu care s-au jucat au plecat din zonă, cei doi fraţi rămânând ultimii pe drum. De atunci, nimeni nu i-a mai văzut, bunicii şi tatăl copiilor începând să-i caute prin sat când au observat că aceştia nu au mai ajuns acasă. Ulterior, au anunţat şi Poliţia care, împreună cu jandarmii, pompierii şi angajaţii unei firme de pază, au început căutările celor doi fraţi", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, cei doi fraţi au fost găsiţi la locuinţa unui bărbat din localitatea Cănţălăreşti, situată la 20 de kilometri de casa în care micuţii locuiau împreună cu bunicii, fiind preluaţi de poliţişti şi predaţi tatălui lor.

Băieţelul de nouă ani şi sora acestuia de 11 ani au povestit poliţiştilor că au plecat de acasă pe jos, din localitatea Poiana, cu scopul de a ajunge în municipiul Vaslui, la o mătuşă de-a lor. În momentul în care au ajuns în Cănţălăreşti în cursul serii de joi, cei doi copii au fost opriţi de un bărbat care, într-o primă fază, a încercat să le găsească o maşină de ocazie cu care să ajungă în Vaslui.

"După cei 20 de kilometri parcurşi pe jos, băieţelul s-a plâns că-l dor picioarele şi că-i este foame şi, cum bărbatul care i-a oprit nu le-a găsit niciun mijloc de transport spre Vaslui, s-a oferit să-i îngrijească şi să-i cazeze el peste noapte în locuinţa sa. A doua zi, în momentul în care se pregăteau să plece spre Vaslui, copiii au fost găsiţi de către poliţiştii din comuna Ştefan cel Mare, ulterior fiind predaţi tatălui acestora", a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Poliţiştii vasluieni au sesizat şi Direcţia pentru Protecţia Copilului în acest caz, instituţie care va analiza situaţia celor doi fraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici