Doi fraţi, muncitori la o firmă din Oradea, au murit după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste ei

Doi fraţi în vârstă de 21 şi 37 de ani au murit, iar un alt bărbat a fost rănit, marţi, la Oradea, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste ei în timp ce lucrau la canalizarea oraşului, şeful ITM spunând că pereţii şanţului în care se săpa nu au fost asiguraţi".

138 afișări
Imaginea articolului Doi fraţi, muncitori la o firmă din Oradea, au murit după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste ei

Doi fraţi, muncitori la o firmă din Oradea, au murit după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste ei

Accidentul a avut loc la orele prânzului, lângă staţia de epurare a municipiului Oradea. Astfel, cei trei bărbaţi, angajaţi la o firmă de construcţii din Oradea, se aflau într-un şanţ adânc de şase metri şi lucrau la canalizarea oraşului, iar la un moment dat un mal de pământ s-a surpat peste ei.

Doi dintre cei trei muncitori au fost acoperiţi în totalitate cu pământ şi au decedat. Este vorba despre doi fraţi de 21 şi 37 de ani, din oraşul bihorean Săcuent.

La locul accidentului au fost mobilizate două autospeciale de la Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea, un echipaj de pompieri militari paramedici şi unul de Terapie Intensivă al SMURD.

"Sunt trei bărbaţi, unul de 21 de ani, unul de 22 de ani, unul de 37 de ani, surprinşi de prăbuşirea malului de pământ. Doi au fost acoperiţi în totalitate, iar unul până la gât. Acesta din urmă a fost evacuat de pompierii militari, i se acordă primul ajutor, este conştient şi vorbeşte", a declarat locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

La faţa locului au ajuns şi prefectul Claudiu Pop, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, Marius Rotar, precum şi echipaje de poliţişti, care au declanşat cercetările în acest caz.

"Am început o anchetă. Din primele date, nu s-au respectat reglementările de protecţie a muncii. Pereţii şanţului în care se săpa nu au fost asiguraţi", a declarat şeful ITM, Marius Rotar.

Potrivit medicilor SMURD, tânărul scos de sub dărâmături are sindrom de strivire după ce a stat îngropat în pământ şi apă până la gât timp de o oră şi jumătate.

"Există suspiciunea că are şi fractură la unul din membre, dar important este că a fost stabilizat", a spus prefectul Claudiu Pop despre starea tânărului salvat.

Muncitorul a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, în timp ce la locul accidentului reprezentanţii societăţii care execută lucrarea au început să fie anchetaţi.

Pompierii au asigurat zona, iar, la ora transmiterii acestei ştiri, au început acţiunea de scoatere de sub pământ a celor doi muncitori decedaţi, operaţiune despre care au spus că este complexă şi va mai dura cel puţin două ore, terenul fiind îmbibat cu apă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici