Doi inspectori Antifraudă, arestaţi la domiciliu pentru luare de mită

Doi inspectori Antifraudă au fost arestaţi la domiciliu, fiind acuzaţi că ar fi cerut mită de la administratorul unei firme pentru a-i aplica o sancţiune mai mică pentru neregulile constatate în urma unui control.

955 afișări
Imaginea articolului Doi inspectori Antifraudă, arestaţi la domiciliu pentru luare de mită

Potrivit DNA, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a doi inspectori în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

Conform procurorilor, în 26 septembrie 2022, inculpaţii, în urma efectuării unui control la o societate comercială, ar fi pretins de la administratorul acesteia suma de 10.000 euro din care ar fi primit în aceeaşi zi o primă tranşă în valoare de 24.000 lei.

Banii ar fi fost pretinşi şi primiţi de către cei doi inculpaţi pentru a aplica o sancţiune mai mică decât cea prevăzută de lege pentru neregulile constatate.

În acelaşi context, în 27 ianuarie 2023, unul dintre inculpaţi ar fi fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce ar fi primit de la martor suma de 26.000 lei, reprezentând cea de-a doua tranşă de bani pretinsă iniţial de cei doi inspectori.

Sâmbătă, judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis propunerea de arest la domiciliu, pentru 30 de zile, a celor doi inculpaţi, formulată de procurorii anticorupţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici