Doi italieni, reţinuţi pentru că au încercat să scoată ilegal din România, un nou - născut

Doi cetăţeni italieni au fost reţinuţi de procurorii DIICOT - Bacău sub acuzaţia că au convenit cu o femeie însărcinată în luna a noua ca după naştere, bebeluşul să fie înregistrat pe numele lor, astfel încât să poată pleca cu acesta din România.

46 afișări
Imaginea articolului Doi italieni, reţinuţi pentru că au încercat să scoată ilegal din România, un nou - născut

Doi italieni, reţinuţi pentru că au încercat să scoată ilegal din România, un nou - născut (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bacău i-au reţinut pentru 24 de ore pe Garnero Sandra Candelaria, de 45 de ani şi Sparagna Giovanni, de 57 de ani, cetăţeni italieni, informează, joi, DIICOT.

Cei doi sunt acuzaţi de trafic de minori, fals material în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea.

Anchetatorii au stabilit că, în martie 2011, cei doi italieni au convenit cu Adelina Mihai, însărcinată în luna a noua, ca, după naşterea bebeluşului, acesta să fie înregistrat pe numele lor, astfel încât identitatea reală a părinţilor să nu fie menţionată în actele de stare civilă ale copilului.

Cei doi au falsificat documentul de identitate al italiencei Garnero Sandra Candelaria, prin aplicarea peste fotografia reală a acesteia a fotografiei Adelinei Mihai.

În 5 martie, Adelina Mihai a fost internată într-o clinică privată din municipiul Bacău, folosind la internare, actul de identitate falsificat, pentru a convinge personalul medical că persoana internată este Garnero Sandra Candelaria

La externare, în 8 martie, nou născutul a fost înregistrat pe numele celor doi cetăţeni italieni.

În noaptea de marţi spre miercuri, italienii au încercat să părăsească teritoriul României cu destinaţia Italia, împreună cu nou născutul, dar au fost prinşi de organele de urmărire penală în Braşov.

Procurorii DIICOT i-au reţinut pentru 24 de ore pe cei doi şi au cerut instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri din cadrul BCCO Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici