Doi judecători din Braşov vor primi daune de 6.000 euro de la stat, pentru că au fost interceptaţi ilegal într-un dosar penal

  • Judecătorii Mirela şi Alexandru Şerban pot primi din partea statului 6.000 euro daune pentru că au fost interceptaţi
  • Magistraţii din Braşov au obţinut o victorie în prima instanţă
  • Cei doi au fost interceptaţi ilegal într-un dosar al DNA
1658 afișări
Imaginea articolului Doi judecători din Braşov vor primi daune de 6.000 euro de la stat, pentru că au fost interceptaţi ilegal într-un dosar penal

Judecătorii din Braşov, Mirela şi Alexandru Şerban, au obţinut din partea statului despăgubiri în valoare de 6.000 de euro pentru că au fost interceptaţi ilegal într-un dosar penal al DNA. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Judecătorii au scris, în acţiunea depusă la instanţa din Bucureşti, că cer 200.000 de euro daune morale pentru că le-a fost încălcat dreptul la viaţă privată şi de familie, garantat de CEDO.
Cei doi s-au bazat şi pe o decizie a Curţii Constituţionale. Aceasta decizie spune că dacă un magistrat constată că interceptările au fost nelegale într-un dosar, persoanele supravegheate tehnic au dreptul la „reparaţie corespunzătoare a prejudiciului”.

Cei doi au fost interceptaţi în 2015, într-un dosar instrumentat de DNA. Magistraţii nu au fost vizaţi de anchetă.

Potrivit legii, ei au fost informaţi de procurori că au fost ascultaţi. Judecătorii au spus că le-a fost afectată imaginea, pentru că sunt cunocuţi în societate ca oameni oneşti şi cu vechime în magistratură.

Contactat de Mediafax-Aleph News, judecătorul nu a dorit să comenteze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici