Doi morţi într-un accident de muncă pe un şantier din Făgăraş

Doi muncitori au murit, joi, după ce au căzut de pe o schelă pe un şantier din Făgăraş, unde lucrau la construcţia unui bloc ANL.

173 afișări
Imaginea articolului Doi morţi într-un accident de muncă pe un şantier din Făgăraş

Un mort şi un rănit într-un accident de muncă pe un şantier din Făgăraş (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, Liviu Naghi, accidentul a avut loc în jurul orei 11.50, pe un şantier de construcţii de pe strada Câmpului din municipiul Făgăraş.

În urma accidentului, Ioan Orzea, în vârstă de 42 de ani, a murit pe loc, iar colegul său, Lurtz Edwin, a fost grav rănit.

Muncitorul rănit a murit la spital, din cauza traumatismelor grave pe care le-a suferit în urma accidentului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov,  muncitorul, Lurtz Edwin, în vârstă de 37 de ani, a murit la Spitalul din Făgăraş, în jurul orei 14.00.

În urma verificărilor făcute la faţa locului de către echipe de poliţişti, procurori şi inspectori ai ITM s-a stabilit că schela pe care se aflau cei doi muncitori implicaţi în accident a fost doborâtă, din cauza unei manevre greşite, de o macara care încerca să ridice o cuvă cu beton pe care să o toarne în casa scării blocului ANL.

"În macara erau doi macaragii. Unul care era la manevrare, dar care nu avea vizibilitate bună, şi altul care îl îndruma pe acesta. Probabil a fost făcută o manevră greşită, iar schela s-a dărâmat. Cei doi muncitori aflaţi pe schelă au căzut de la înălţimea etajului patru al clădirii", a declarat Florin Tomescu, director coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Braşov.

Conform surselor citate, cei doi muncitori aveau contracte de muncă în regulă, la firma SC Duplex Făgăraş contractată de ANL. Orzea lucra ca zidar din iunie 2009, iar Lurtz ca mozaicar, din 1991.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici