Doi piloţi Air France au fost suspendaţi după un conflict în cabina de pilotaj

Doi piloţi ai Air France au fost implicaţi într-o altercaţie în timpul zborului, în timp ce se aflau în cabina de pilotaj a unui A320 care se îndrepta de la Geneva la Paris, a confirmat luni compania aeriană, conform CNN.

544 afișări
Imaginea articolului Doi piloţi Air France au fost suspendaţi după un conflict în cabina de pilotaj

Cearta, care a avut loc în iunie 2022, a dus la suspendarea celor doi piloţi. "Incidentul a fost rezolvat rapid, fără a afecta desfăşurarea sau siguranţa zborului, care a continuat în mod normal", a precizat un purtător de cuvânt al companiei aeriene într-un comunicat.

"Piloţii în cauză sunt în prezent suspendaţi din zbor şi aşteaptă o decizie managerială”.

Deşi incidentul a avut loc în urmă cu două luni, acesta a devenit public datorită unui articol apărut săptămâna trecută în ziarul francofon Geneva Tribune, care susţine că există probleme structurale mai mari la Air France.

Biroul de anchetă şi analiză pentru siguranţa aviaţiei civile (BEA), organismul guvernamental francez care supraveghează industria aviatică, a declarat că "a emis o recomandare de siguranţă privind respectarea procedurilor de către operator". Recomandarea a venit după ce un avion A330 al Air France care călătorea de la Brazzaville la Paris a început să aibă scurgeri de combustibil şi a fost deviat pentru a ateriza în Ciad la 31 decembrie 2021.

Raportul BEA a declarat că piloţii nu au respectat procedurile privind scurgerile de combustibil care prevăd oprirea motorului afectat pentru a reduce riscul de incendiu, ceea ce a dus la "o reducere substanţială a marjei de siguranţă a zborului, incendiul fiind evitat din întâmplare".

Acesta nu este un caz izolat, a precizat BEA. "Printr-un anumit număr de investigaţii recente", aceştia au observat "că echipajele în cauză nu au efectuat, din diverse motive, în mod voluntar sau nu, anumite proceduri într-un mod conform", a precizat agenţia în acelaşi raport.

La începutul acestui an, într-un incident separat, un avion Air France care sosea pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris a înregistrat probleme tehnice şi "instabilitatea comenzilor de zbor" în timpul aterizării.

Aeronava Boeing 777, care plecase din New York, a aterizat cu succes şi niciun pasager sau membru al echipajului nu a fost rănit. Air France a precizat că piloţii săi au reacţionat în mod corespunzător la această situaţie, încercuind şi făcând o a doua încercare de aterizare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici