Doi suporteri români, un polonez şi un suedez, la spital după meciul România-Polonia/ 14 persoane au avut nevoie de îngrijiri

Doi suporteri români cu traumatisme şi doi străini, un polonez şi un suedez, în stare de ebrietate, au fost transportaţi, după meciul România-Polonia, la spitalele Floreasca şi Sfântul Pantelimon, aceştia nefiind internaţi.

1191 afișări
Imaginea articolului Doi suporteri români, un polonez şi un suedez, la spital după meciul România-Polonia/ 14 persoane au avut nevoie de îngrijiri

14 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la meciul România-Polonia (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)

După incidentele înregistrate, vineri seară, la meciul România-Polonia, patru persoane au fost transportate cu ambulanţele SMURD şi ale Serviciului Bucureşti-Ilfov la unităţile Floreasca şi Sfântul Pantelimon.

La Spitalul Sfântul Pantelimon au ajuns doi suporteri români şi un cetăţean suedez, a declarat pentru MEDIAFAX medicul Fiorela Mitoiu, purtător de cuvânt al unităţii spitaliceşti. Cei doi români prezentau o contuzie la mână, respectiv un traumatism cranio-facial, acesta din urmă declarând că a fost lovit cu un scaun în cap. Potrivit sursei citate, cea de-a treia persoană, un cetăţean suedez în stare de ebrietate, a fost adusă înainte de începerea meciului.

La Spitalul de Urgenţă Florească s-a prezentat un suporter polonez, tot în stare de ebrietate, a precizat pentru MEDIAFAX doctorul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al unităţii.

14 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, vineri seară, la Arena Naţională, la meciul România-Polonia, două dintre acestea, printre care şi un cetăţean polonez, fiind transportate la spital, a declarat Alis Grasu, managerul Ambulanţei Bucureşti-Ilfov, pentru MEDIAFAX.

„Am avut 14 intervenţii la meciul de aseară, dintre acestea doar două persoane au fost transportate la spital – un cetăţean român şi un cetăţean polonez. Cetăţeanul român cu sindrom coronarian şi transportat la Spitalul Sfântul Pantelimon, cetăţeanul polonez cu dureri abdominale a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. În celelalte situaţii cu fost traumatisme, intoxicaţii, atacuri de panică. Am avut la stadion trei maşini de tip C- cu medici, asistenţi şi voluntari, patru maşini de tip B-cu medici, asistenţi şi voluntari. La centrul de comandă au fost medic, asistent coordonator. Am avut în total 53 de voluntari, şapte medici la cele şapte cabinete. Întregul persoanal a fost adus din tură liberă pentru a nu afecta activitatea medicală în Bucureşti.”, a declarat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, pentru agenţia MEDIAFAX.

Reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei au declarat pentru MEDIAFAX, ca un bilanţ provizoriu, că 12 suporteri polonezi şi cinci români au fost conduşi la secţiile de Poliţie după ce au fost protagoniştii mai multor incidente, înainte şi în timpul partidei de fotbal.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici