Doi tineri au rămas blocaţi în peretele stâncos al Pietrei Secuiului

Doi tineri au rămas blocaţi, sâmbătă, în peretele stâncos de deasupra Grotei Studenţilor - din Piatra Secuiului. Salvatorii montani i-au găsit pe o brână înierbată.

672 afișări
Imaginea articolului Doi tineri au rămas blocaţi în peretele stâncos al Pietrei Secuiului

Serviciul Public Judetean Salvamont Alba, Facebook

Salvatorii montani din jud. Alba au fost alertaţi prin Dispeceratul Naţional Salvamont, despre faptul că doi tineri s-au panicat şi sunt blocaţi în peretele stâncos de deasupra Grotei Studenţilor - din Piatra Secuiului, com. Rimetea.

„Fiind puşi în legătură telefonică cu aceştia, au transmis că s-au abătut de la traseul de creastă cu intenţia de a ajunge la Grota Studenţilor, pe grohotiş. De asemenea, au mai comunicat că zona li s-au părut foarte periculoasă şi au accesat o altă variantă de întoarcere însă au rămas blocaţi în peretele stâncos. Tinerii au fost sfătuiţi să rămână în locul în care se află, şi unde sunt în siguranţă până la sosirea salvatorilor”, anunţă Serviciul Public Judeţean Salvamont Alba.

Salvatorii montani s-au deplasat de urgenţă spre locul indicat, i-au localizat blocaţi pe o brână înierbată.

„Au fost asiguraţi şi s-a început operaţiunea de evacuare/lansare până la un loc unde sa nu mai fie expuşi pericolului. De aici vor putea continua coborârea pe piciorele lor, conduşi şi asistaţi de salvatorii montani”, transmite Salvamont Alba.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici