Doi tineri, de 15 şi 21 de ani, au ucis un învăţător pensionar - VIDEO

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Târgovişte, şi un adolescent de 15 ani, din satul Priboiu, comuna Tătărani, judeţul Dâmboviţa, sunt acuzaţi de omor deoesebit de grav, după ce anchetatorii au stabilit că ei ar fi omorât un învăţător pensionar în vârstă de 74 de ani.

284 afișări
Imaginea articolului Doi tineri, de 15 şi 21 de ani, au ucis un învăţător pensionar - VIDEO

Doi tineri, de 15 şi 21 de ani, au ucis un învăţător pensionar (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, victima a fost descoperită legată la picioare într-o baltă de sânge, cadavrul având cel puţin 14 lovituri de cuţit. În casă, bătrânul avea aproximativ 150 de milioane de lei vechi, pe care însă atacatorii nu i-au găsit, conform anchetatorilor.

"Autorii faptei au fost prinşi de către poliţştii dâmboviţeni, au recunoscut fapta şi o regretă. Ei spun că au intrat ca să fure, dar bătrânul s-a trezit din somn şi atunci l-au atacat cu un cuţit şi l-au omorât. Cei doi sunt un tânăr de 21 de ani din Târgovişte şi un băiat de 15 ani din Priboiu -Tătărani, consătean cu victima", a declarat comisar şef Vasile Tache, şeful IPJ Dâmboviţa.

Crima a avut loc în 19 iulie, iar localnicii spun că bătrânul era o fire sociabilă şi liniştită, nu avea conflicte în comunitate şi nu a fost niciodată protagonistul unor fapte antisociale.

Potrivit anchetatorilor, cei doi au furat din casa bătrânului 300 de lei, o broşă de aur şi un telefon mobil, iar apoi s-au spălat de sânge în gârla din apropiere, după care au mers la o discotecă din Priboiu, unde au vândut broşa şi mobilul contra sumei de 100 de lei. apoi, cei doi s-au urcat într-un taxi cu care au ajuns în Târgovişte.

În prezent, tânărul de 21 de ani din Târgovişte este arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuzaţia de omor deoesebit de grav, fiind dus în arestul IPJ Dâmboviţa, în timp ce adolescentul de 15 ani, acuzat tot de omor deosebit de grav, a fost internat într-un centru de minori în vederea efectuării expertizei medicale psihiatrice care va stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Video stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici