Doi turişti blocaţi pe un traseu închis, în Munţii Bucegi. În zona este pericol de avalanşă

Salvamontişti din Sinaia intervin, vineri, pentru salvarea a două persoane care au rămas blocate pe un traseu închis de pe Valea Vânturiş din munţii Bucegi. În zonă este pericol de producere a avalanşelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

149 afișări
Imaginea articolului Doi turişti blocaţi pe un traseu închis, în Munţii Bucegi. În zona este pericol de avalanşă

Doi turişti blocaţi pe un traseu închis, în Munţii Bucegi. În zona este pericol de avalanşă

Şeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că echipe de salvamontişti au plecat pentru recuperarea a doi turişti care au rămas blocaţi pe un traseu închis pe timpul iernii, aflat pe Valea Vânturiş din Munţii Bucegi.

“Două echipe au plecat în această acţiune. Sunt două persoane pe care trebuie să le recuperăm de pe Valea Vânturiş. Nu sunt cu schiurile. Pericolul este foarte mare de producere a avalanşelor, sunt şi cascade. Nu aveau ce căuta acolo”, a declarat Cojanu.

Potrivit Salvamont România, pentru recuperarea celor doi turişti au fost solicitată intervenţia unui elicopter, însă condiţiile meteo nu au permis desfăşurarea unei salvări aeriene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici