Video Doi urşi au fost filmaţi în timp ce inspectează o cameră de monitorizare a faunei

  • Doi urşi dintr-o pădure din Parcul Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş au descoperit o cameră de monitorizare a faunei.
  • Animalele au studiat obiectul şi apoi şi-au văzut de drum.
584 afișări

Urşii au descoperit camera montată pe un trunchi de copac. Este vorba despre un dispozitiv al Romsilva, compania care administrează parcul naţional din judeţele Hargita şi Neamţ.

„Am încercat să-i filmăm discret, dar nu prea ne-a ieşit. Doi urşi foarte simpatici au descoperit camera de monitorizare a faunei amplasată de specialiştii Romsilva într-o pădure din Parcul Naţional Cheile Bicazului - Hăşmaş.După cum se vede în imaginile amuzante, urşii s-au rezumat doar la o inspecţie atentă a camerei de monitorizare şi nu ne-au distrus aparatura, chiar dacă ne-au aburit obiectivul cu nările în timp ce cercetau aparatul de filmat”, au povestiti angajaţii Romsilva.

Probabil, urşii au simţit urmele de miros uman de pe camera de monitorizare a faunei. Potrivit specialiştilor, urşii detectează hrana de la câţiva kilometri distanţă, având simţul olfactiv extrem de dezvoltat. Urşii au fose nazale mari şi mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici