Domenico Paviglianiti, „şeful şefilor” din gruparea mafiotă 'Ndrangheta, arestat la Madrid

  • Bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost eliberat în octombrie 2019 ca urmare a unui calcul greşit al autorităţilor.
  • El are de executat o pedeapsă închisoare la 11 ani şi opt luni pentru infracţiuni de asociere de tip mafiot: crimă şi asociere care vizează traficul de droguri.
  • 'Ndrangheta este considerată cea mai puternică grupare mafiotă din Italia.
1410 afișări
Imaginea articolului Domenico Paviglianiti, „şeful şefilor” din gruparea mafiotă 'Ndrangheta, arestat la Madrid

Domenico Paviglianiti, „şeful şefilor” din gruparea mafiotă 'Ndrangheta, arestat la Madrid

Carabinierii din Bologna, în colaborare cu poliţia spaniolă, l-au arestat la Madrid pe fugarul din clanul 'Ndrangheta, Domenico Paviglianiti, în vârstă de 60 de ani.

Născut în San Lorenzo din Reggio Calabria, Paviglianiti este poreclit „şeful şefilor” încă din anii 1980 şi 1990.

Pe numele său exista un ordin de executare al unei pedepse de 11 ani, 8 luni şi 15 zile pentru infracţiuni de asociere de tip mafiot, crimă şi asociere care vizează traficul de droguri.

Paviglianiti a fost eliberat în octombrie 2019, pe baza unui calcul eronat al sentinţei. Părăsise Italia şi trăia în Spania.

Paviglianiti a jucat un rol principal în timpul aşa-numitului al doilea război mafiot, când împreună cu alte familii 'Ndrangheta din provincia Reggio Calabria a susţinut clanul De Stefano în sângeroasa luptă cu cea a Condello.

Măsura arestării rezultă dintr-un recurs la Curtea Supremă promovat de Autoritatea Judiciară, care a detectat un calcul eronat anterior al pedepsei, astfel încât să permită eliberarea lui Paviglianiti în octombrie 2019.

Cu acea ocazie, Paviglianiti a părăsit Italia şi îşi găsise refugiu în Spania, profitând de un circuit relaţional în acea ţară, consolidat prin traficul ilicit administrat acolo.

‘Ndrangheta desfăşoară operaţiuni în toată Europa, dar şi în alte ţări din afara continentului. Este considerată cea mai puternică grupare mafiotă din Italia tocmai ca urmare a amplorii globale pe care o are traficul său cu droguri.

La începutul acestui an, reţeaua a fost pe prima pagină în presa din întreaga lume odată cu debutul „procesului secolului” în Calabria, regiune considerată fieful acestei mafii. Sunt judecaţi aproape 350 de acuzaţi, sunt chemaţi 900 de martori ai acuzării şi 600 de avocaţi se ocupă de dosarele clienţilor lor.

Este cel mai mare proces de crimă organizată din ultimele decenii, iar acuzaţiile sunt dintre cele mai grave: asasinate, trafic de droguri, extorcare de fonduri şi spălare de bani. La audierea preliminară, a fost nevoie de trei ore numai pentru a citi numele celor implicaţi, iar procesul este aşteptat să dureze cel puţin un an.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici