Dominic Fritz a intrat în direct la un post de televiziune din Austria: Nu suntem de clasa a 2-a

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, cetăţean german, a intrat în direct la postul naţional de televiziune al Austriei. A vorbit despre migraţie, spunând că nu este motiv pentru neprimirea României în Spaţiul Schengen: românii şi bulgarii nu sunt cetăţeni europeni de clasa a doua.

147268 afișări
Imaginea articolului Dominic Fritz a intrat în direct la un post de televiziune din Austria: Nu suntem de clasa a 2-a

Dominic Fritz a intrat în direct la un post de televiziune din Austria: Nu suntem de clasa a 2-a

„Am intrat aseară în direct la ştirile postului naţional al Austriei, ORF, şi am vorbit încă o dată despre nevoia urgentă ca România să fie primită azi în Schengen. Guvernul Austriei face o greşeală istorică cu veto-ul lui. Bineînţeles, trebuie găsite soluţii pentru provocările politicilor de migraţie. Însă soluţia nu poate fi să refuzăm milioanelor de europeni accesul egal în UE. Pentru că românii şi bulgarii nu sunt cetăţeni europeni de clasa a doua”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Potrivit imaginilor postate de acesta, a fost întrebat ce l-a determinat pe el, ca primar, să se adreseze public Austriei, în condiţiile în care extinderea zonei Schengen este discutată aprins de câteva zile la cele mai înalte niveluri politice.

„Sunt primarul unui oraş care va fi anul viitor Capitală Europeană a Culturii. Un oraş care a făcut parte din Austro-Ungaria care e supranumit <Mica Viena>, Timişoara, şi eu însumi sunt un primar născut şi crescut în Germania. Sunt cetăţean german, nu am cetăţenie germană, şi cu toate astea, fiindcă există această minunată UE, timişorenii m-au ales acum 2 ani primar. Apelul meu este: timişorenii acum 2 ani au dărâmat o barieră şi chiar este momentul ca şi Europa să dărâme o barieră: aceasta este barieră Schengen-ului, care pur şi simplu nu se mai potriveşte Europei”.

În ce priveşte argumentele legate de migraţie, Dominic Fritz a spus că „sunt pretexte”: „România nu se află pe ruta balcanică, nici nu se află chiar în Balcani. Dacă există probleme, poate ar trebui discutat şi cu Grecia. Grecia face parte din zona Schengen. Bineînţeles trebuie găsite soluţii pentru provocările politicilor de migraţie, însă soluţia nu este, nu poate fi să refuzăm milioanelor de europeni accesul egal în UE, pentru că românii şi bulgarii nu sunt cetăţeni europeni de clasa a doua. Aceste două teme nu au de a face una cu cealaltă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici