Dominic Fritz vrea acord cu Banca Mondială pentru un nou sistem de termoficare în Timişoara

  • Primarul Dominic Fritz anunţă că a început procedura pentru încheierea unui acord cu Banca Mondială pentru realizarea unui nou sistem de termoficare în Timişoara.
  • În paralel, la DNA au fost depuse sesizări privitoare la modul în care a fost gestionat sistemul în fostele administraţii.
138 afișări
Imaginea articolului Dominic Fritz vrea acord cu Banca Mondială pentru un nou sistem de termoficare în Timişoara

Dominic Fritz vrea acord cu Banca Mondială pentru un nou sistem de termoficare în Timişoara

Primarul Dominic Fritz a anunţat joi că a început procedura de încheiere a unui acord cu Banca Mondială pentru realizarea unui nou sistem de termoficare în Timişoara.

„Colterm a ajuns în pragul falimentului pentru că niciuna dintre administraţiile care ne-au precedat nu a avut curajul politic să-şi asume curăţenie şi modernizarea companiei. Noi îl avem. Nu rostogolim datorii, nu cârpim ţevi, nu întreţinem Colterm, fără limită, din bugetul local. Ne asumăm să asigurăm un viitor sustenabil pentru sistemul de termoficare al Timişoarei şi cu sprjinul Băncii Mondiale atingem acest obiectiv”, a explicat Fritz.

În paralel, edilul şef vrea să recupereze prejudiciile create în trecut care au dus compania de termoficare în faliment. Tot joi, la DNA a fost depusă o plângere penală.

„Directorul Colterm, Petre Nenu, a depus, tot azi, la DNA, o plângere penală pe 11 speţe. Este vorba despre suspiciuni de infracţiuni comise în trecut, identificate în ultimul raport al Curţii de Conturi. Am mai vorbit despre creditul de 35 de milioane de lei, garantat de Primăria Municipiului Timişoara, luat în condiţii extrem de dezavantajoase şi printr-un intermediar, care a încasat un comision, suspect, de 600.000 de lei. De asemenea, compania de termoficare a plătit un avans de 1 milion de lei unei firme care apoi a intrat în faliment. Colterm cere procurorilor să investigheze şi dacă alte fapte sesizate în raportul Curţii de Conturi se constituie în infracţiuni printre care neorganizarea contabilităţii de gestiune, neefectuarea inventarierii şi lipsa evaluării elementelor patrimoniului public şi privat, cheltuieli nejustificate, avansuri fără contract pentru prestări de servicii nerealizate, nereguli în efectuarea de achiziţii, asocieri cu persoane fizice şi juridice în condiţii neeconomice pentru Colterm”, a precizat Dominic Fritz.

CITEŞTE AICI: Un oraş din România va produce baterii pentru automobile electrice din întreaga lume

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici