Dosar penal în cazul poligrafului învechit unde erau trimise VIP-uri din dosarele de la DNA Ploieşti

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, sâmbătă, la Mamaia, că a fost deschis un dosar penal în cazul poligrafului de la Buzău, după verificările dispuse în acest caz de Poliţia Română. Verificările, dispuse după ce deputatul Andreea Cosma a reclamat posibile falsificări ale rezultatelor.

2827 afișări
Imaginea articolului Dosar penal în cazul poligrafului învechit unde erau trimise VIP-uri din dosarele de la DNA Ploieşti

Dosar penal în cazul poligrafului învechit unde erau trimise VIP-uri din dosarele de la DNA Ploieşti

„Aşa cum ştiţi, IGPR a făcut verificări interne. Între timp s-a deschis un dosar penal. Noi vom fi la dispoziţia organelor de anchetă cu aceste verificări”, a declarat Carmen Dan.

La rândul său, Cătălin Ioniţă, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, a declarat că tot materialul va fi trimis Parchetului General.

„S-a constituit dosar penal. Imediat ce am aflat, am dispus controlul la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, cu prezenţa IGPR. Tot materialul va fi trimis Parchetului General”, a spus Ioniţă.

La sfârşitul lunii martie, Poliţia Română a constituit o echipă de control pentru a face verificări la IPJ Buzău, după ce deputatul Andreea Cosma a reclamat fapte legate de posibile falsificări ale rezultatelor testelor cu poligraful făcute la structura respectivă.

Deputatul i-a solicitat ministrului Carmen Dan să dispună verificări la IPJ Buzău, în urma unor suspiciuni potrivit cărora procurorii de la DNA Ploieşti ar fi trimis martorii din dosare la Buzău pentru efectuarea testului poligraf cu un apart învechit, care permite falsificarea rezultatelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici