Dosar penal pentru „violarea sediului profesional" în Dolj. Directorul demis al şcolii cu elevi îmbolnăviţi după dezinfecţie a intrat în biroul sigilat

Directorul demis al şcolii din Dăbuleni, judeţul Dolj, unde 9 elevi s-au îmbolnăvit după o dezinfecţie, a intrat în fostul său biroul, sigilat, şi a ieşit cu acte. Şcoala a sesizat Poliţia.

871 afișări
Imaginea articolului Dosar penal pentru „violarea sediului profesional" în Dolj. Directorul demis al şcolii cu elevi îmbolnăviţi după dezinfecţie a intrat în biroul sigilat

Dosar penal pentru „violarea sediului profesional" în Dolj. Directorul demis al şcolii cu elevi îmbolnăviţi după dezinfecţie a intrat în biroul sigilat

Directorul Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni a fost eliberat din funcţie marţi, în urma deciziei Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj care a ţinut cont de hotărârea dascălilor şi părinţilor elevilor, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Gîdăr, inspector şcolar general adjunct al IŞJ Dolj.

Decizia a fost luată aproape în unanimitate, doar directorul votând împotriva ei.

Potrivit reprezentanţilor şcolii, fostul director a refuzat să predea cheile şi documentele unităţii, astfel că biroul acestuia a fost sigilat.

Adriana Cojocaru, director desemnat să conducă instituţia până la numirea unui nou manager, a declarat, pentru MEDIAFAX, că miercuri dimineaţa sigiliul a fost găsit rupt, iar în urma vizionării imaginilor de pe camerele de supraveghere s-a stabilit că fostul director a intrat în liceu, puţin înainte de ora 5 dimineaţa, de unde a plecat cu mai multe documente.

„Domnişoara profesor Diaconu Luminiţa a intrat în şcoală şi a părăsit şcoala, se vede pe camere, cu nişte documente în mână. Am chemat Poliţia şi am anunţat inspectorul de sector. Programul cadrelor didactice în şcoală este de la 7.20 până la 18.30. A intrat în afara programului legal de acces în şcoală", a declarat Cojocaru.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Dolj, oamenii legii au întocmit un dosar penal în acest caz şi fac cercetări pentru „violarea sediului profesional".

În 12 februarie, 9 copii de la şcoala din Dăbuleni care prezentau greaţă şi iritaţii ale căilor respiratorii au fost duşi la spital, după ce în şcoală s-a făcut o dezinfecţie. Ulterior s-a stabilit că dezinfectantul folosit nu era destinat şcolilor, ci avea ca indicaţie folosirea doar pentru suprafeţe şi aparatură medicală din spitale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici