DOSARUL Apa Nova: Berevoianu, Moisescu şi Semenescu, puşi sub control judiciar de Tribunalul Prahova

Costin Berevoianu, fostul consilier al primarului Sorin Oprescu, Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, şi omul de afaceri Ovidiu Semenescu, reţinuţi de DNA Ploieşti în dosarul de corupţie în care este vizată compania Apa Nova, au fost puşi sub control judiciar, vineri, de Tribunalul Prahova.

1471 afișări
Imaginea articolului DOSARUL Apa Nova: Berevoianu, Moisescu şi Semenescu, puşi sub control judiciar de Tribunalul Prahova

DOSARUL Apa Nova: Berevoianu, Moisescu şi Semenescu, puşi sub control judiciar de Tribunalul Prahova

Magistraţii Tribunalului Prahova au respins, vineri, propunerea de arestare preventivă formulată de DNA Ploieşti pe numele celor trei suspecţi din dosarul de corupţie în care este vizată compania Apa Nova.

Astfel, Costin Berevoianu, Vlad Moisescu şi Ovidiu Semenescu au fost puşi sub control judiciar.

DNA Ploieşti a contestat măsura preventivă, urmând ca asupra contestaţiei să se pronunţe Curtea de Apel Ploieşti.

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu şi fostul consilier al lui Sorin Oprescu Costin Berevoianu au fost reţinuţi, joi seară, de DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie în care este vizată compania Apa Nova.

Potrivit DNA Ploieşti, Semenescu, administrator al unor societăţi comerciale şi reprezentant neoficial al unui grup de firme străin din care face parte şi SC Apa Nova SA la data faptelor, a fost reţinut pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de cumpărare de influenţă.

Conform sursei citate, Vlad Octavian Moisescu, aflat sub control judiciar în alt dosar, şi Costin Berevoianu, consilier personal al primarului general al Capitalei în perioada 2008-2015, au fost reţinuţi pentru trafic de influenţă.

Procurorii arată că, în perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu şi Berevoianu şi-au traficat influenţa pe care o aveau la reprezentanţii unor instituţii publice din România (în principal, la Primăria Generală, Consiliul General ale municipiului Bucureşti, Primăria şi Consiliul Local ale Sectorului 1 Bucureşti) în beneficiul agenţilor economici care fac parte dintr-un grup de firme străin, obţinând în schimb de la reprezentanţii acestora sume importante de bani.

Plata banilor a fost ascunsă sub forma unor contracte încheiate cu societăţi aparţinând sau care sunt controlate de persoanele menţionate, contracte al căror obiect nu a fost prestat în realitate.

Procurorii DNA Ploieşti au ridicat, joi, documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 şi Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupţie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societăţii. De asemenea, anchetatorii au făcut percheziţii şi la cinci locuinţe şi sedii de firme care au legătură cu faptele vizate.

Şi vineri, procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente de la sediul Apa Nova Ploieşti, care are contract cu autorităţile din municipiu.

Compania Apa Nova face parte din grupul Veolia şi furnizează servicii de alimentare cu apă şi canalizare în Bucureşti şi în alte oraşe mari din ţară, între care municipiul Ploieşti.

Apa Nova a încheiat, în anul 2000, un contract de concesiune pentru servicii de furnizare apă şi canalizare în municipiul Bucureşti, contract valabil pe o perioadă de 25 de ani.

Costin Berevoianu a fost şef al Regiei de apă-canal a Capitalei înainte de concesionarea acestui serviciu către compania franceză Veolia, iar ulterior a fost consilier al primarului general Sorin Oprescu şi reprezentant în Consiliul de Administraţie al RADET. După concesionarea serviciilor de apă şi canal, Berevoianu a ocupat funcţii de conducere în cadrul Apa Nova.

Vlad Moisescu este cercetat în dosarul primarului suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, aflat sub control judiciar, privind atribuirea preferenţială de lucrări unor firme de la care aceştia ar fi primit "comisioane" de 10% din valoarea contractelor încheiate. În acest caz mai sunt cercetaţi consiliera personală a lui Chiliman, Ioana Costescu, şi consilierul local al Sectorului 1 Ion Brad.

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu, fost consilier al companiei Apa Nova, a finanţat un timp postul de televiziune money.ro şi ziarul stireazilei.ro. Totodată, el se numără printre acţionarii firmei de webdesign Createlier, care a preluat în anul 2013 Euromedia, una dintre cele mai mari companii de panotaj la nivel naţional, platformă utilizată de politicieni în campania electorală. Astfel, firma Environment & Sport Development, deţinută în proporţii egale de Ovidiu şi Valerie Denise Semenescu, controlează 25% din Cretelier.

Semenescu este şi preşedintele Asociaţiei Cercul Românesc, din care mai fac parte Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL, de asemenea cercetat în cazul Apa Nova, şi omul de afaceri Horia Simu, care se află în arest preventiv, fiind acuzat că a obţinut o despăgubire pentru un teren supraevaluat cu peste 55 milioane euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici