Două dosare penale şi şapte sancţiuni după protestul din Bucureşti

Un bărbat a venit la protestul din Capitală cu arme albe, iar altul cu spray-ul lacromogen, fiindu-le întocmite dosare penale. Alte şapte persoane au fost sancţionate, valoarea totală fiind de 32.000 de lei, potrivit Jandarmeriei Bucureşti. Cinci persoane au avut nevoie de ajutor medical.

1397 afișări
Imaginea articolului Două dosare penale şi şapte sancţiuni după protestul din Bucureşti

Mediafax Foto

Jandarmii au întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, în urma depistării unui bărbat care a participat la protestul in Piaţa Victoriei, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen.

De asemenea, poliţiştii Capitalei au depistat un bărbat care avea asupra sa două arme albe. Acesta a fost condus la sediul secţiei, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirii infracţiunii portul sau folosirea de obiecte periculoase.

Totodată, jandarmii au aplicat şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 de lei. Două sancţiuni în valoare totală de 20.000 de lei au fost aplicate la Legea 60/1991, art. 26, lit. a (organizarea şi desfăşurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise), una în valoare de 10.000 de lei la Legea 60/1991, art. 26, lit. b (nerespectarea orelor de desfăşurare, traseelor de deplasare sau locului şi perimetrului destinat adunării publice) şi patru sancţiuni în valoare totală de 2.000 de lei la Legea 60/1991, art. 26, lit. e (instigarea prin orice mijloace, iniţierea sau recurgerea la acţiuni violente sau alte manifestări, cu intenţia de zădărnicire ori tulburare, în orice mod, a adunărilor publice).

În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

În acelaşi context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a dislocat două autospeciale de stins incendii şi 2 ambulanţe SMURD.

„Pe timpul acestor adunări publice nu au fost înregistrate evenimente deosebite, astfel că doar 5 persoane au necesitat asistenţă medicală din partea pompierilor paramedici, 3 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigaţii amănunţite. Afecţiunile au constat în probleme respiratorii, lipotimie şi leziuni uşoare”, arată Jandarmeria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici