Două drumuri naţionale au fost închise din cauza zăpezii şi a viscolului

Două drumuri naţionale, respectiv DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila, în judeţul Buzău şi DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti, în judeţul Vrancea, sunt închise, vineri dimineaţă, din cauza zăpezii şi a viscolului.

22 afișări
Imaginea articolului Două drumuri naţionale au fost închise din cauza zăpezii şi a viscolului

Două drumuri naţionale au fost închise din cauza zăpezii şi a viscolului (Imagine: Mihaela Cojocariu/Arhiva Mediafax Foto)

Informaţia a fost furnizată de Centrul Infotrafic al Poliţiei Române, care le recomandă şoferilor ca înainte de a pleca la drum să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, apelând numărul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarnă).

De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi ca dacă trec prin zonele afectate de ninsori să pregătească autovehiculele pentru circulaţia pe timp de iarnă şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo.

Potrivit comisarului Florina Crucianu de la Poliţia Judeţeană Buzău, pe DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila s-au format nămeţi care ajung până la un metru, astfel că poliţiştii au fost nevoiţi să închidă şoseaua, mai ales că drumarii nu pot interveni din cauza viscolului puternic.

Tot în Buzău, patru drumuri judeţene sunt închise pe anumite porţiuni.

Este vorba despre DJ 102 H Corbu-Hanul lui Ovidiu, DJ 214 A Caragele-Ruşeţu, DJ 203 N Bălteni-Lunca şi DJ 203 D Smeeni-Brădeanu-Scutelnici.

În Vrancea, poliţiştii au închis DN 23 B Măicăneşti-Ciorăşti încă de joi seară, din cauza viscolului puternic. De asemenea, şi pe celelalte drumuri din Vrancea traficul se desfăşoară anevoios vineri dimineaţă.

"DN 23 B, între Măicăneşti şi Ciorăşti, a fost închis în jurul orei 20.30 şi în continuare se aşteaptă intervenţia utilajelor de deszăpezire. Din cauza vântului intensificat în ultima perioadă, zăpada a fost viscolită pe carosabil, s-au format dune de zăpada care au blocat drumul până la urmă. Pe DN 2 N, în zona pasarelei peste calea ferată, unde joi a izbucnit un incendiu, circulaţia este restricţionată, dar există variante de ocolire astfel că drumul nu este blocat. Pe celelalte drumuri din Vrancea se circulă în condiţii de iarnă", a declarat inspectorul Cătălin Manea de la Poliţia Vrancea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici