Două grupări infracţionale care comercializau în Bacău droguri din Italia şi Olanda, destructurate

Două grupări infracţionale specializate în trafic internaţional de droguri de risc, care comercializau în Bacău stupefiante aduse din Italia şi Olanda, au fost destructurate, nouă din cei 14 membri ai reţelei fiind reţinuţi, informează Poliţia Română.

242 afișări
Imaginea articolului Două grupări infracţionale care comercializau în Bacău droguri din Italia şi Olanda, destructurate

Două grupări infracţionale care comercializau în Bacău droguri din Italia şi Olanda, destructurate (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurori din cadrul DIICOT Bacău şi cu sprijinul BCCO Cluj şi Iaşi, au destructurat două grupări infracţionale organizate cu caracter transnaţional care se ocupau cu traficul internaţional şi intern de droguri de risc.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că cele două grupări acţionau independent. Fiecare grupare infracţională avea în componenţă câte şapte persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani, respectiv 22 şi 47 de ani, toate din municipiul Bacău.

"În cursul anului 2011, fiecare grupare este suspectată că a introdus ilegal în ţară, în mod repetat, peste 200 de grame haşiş din Italia şi aproximativ 500 de grame cannabis (skunk) din Olanda, droguri care erau disimulate sub diferite forme. Din investigaţiile care s-au derulat pe parcursul mai multor luni de zile a rezultat că cele două grupări comercializau doze de droguri de risc în municipiul Bacău", se arată într-un comunicatul de marţi al Poliţiei Române.

Pentru documentarea activităţilor infracţionale a suspecţilor au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare în municipiul Bacău şi o percheziţie în municipiul Iaşi şi au fost organizate două acţiuni de prindere în flagrant, fiind ridicate în vederea confiscării 96,2 grame haşiş şi 156 grame cannabis (skunk), cu o valoare de piaţă de peste 25.000 lei, precum şi "obiecte purtătoare de urmă", folosite la porţionarea, tăierea şi confecţionarea dozelor în vederea comercializării, a precizat sursa citată.

Nouă din cei 14 membri ai grupărilor au fost reţinuţi, iar ceilalţi cinci sunt cercetaţi în stare de libertate pentru organizare şi, respectiv, aderare la grup infracţional organizat şi trafic internaţional de droguri de risc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici