Două localităţi din Vaslui şi Maramureş, afectate de inundaţii în ultimele 24 de ore

Ploile torenţiale din ultimele 24 de ore au afectat două localităţi din judeţele Vaslui şi Maramureş, iar pentru înlăturarea pagubelor inundaţiilor diin ultima perioadă au intervenit peste 2.000 de forţe de oridine, potrivit Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

47 afișări
Imaginea articolului Două localităţi din Vaslui şi Maramureş, afectate de inundaţii în ultimele 24 de ore

Două localităţi din Vaslui şi Maramureş, afectate de inundaţii în ultimele 24 de ore (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

În municipiul Vaslui, au fost inundate trei străzi, două obiective socio-economice şi un subsol. În comuna Fărcaşa din judeţul Maramureş au fost afectate 120 curţi şi anexe, un obiectiv socio-economic şi o porţiune din drumul judeţean 108A, potrivit unui comunicat de miercuri al IGSU.

În judeţele Constanţa, Galaţi şi Tulcea au continuat acţiunile de monitorizare a cotelor fluviului Dunărea, consolidare şi supraînălţare a digurilor de apărare şi protecţie, precum şi de evacuare a apei provenite din infiltraţii.

Au fost evacuate la rude 21 de persoane din localitatea Ciobanu, judeţul Constanţa, potrivit IGSU.

În ultimele 24 de ore, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice din ultima perioadă au intervenit 836 de angajaţi ai IGSU, 129 ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, 187 ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, 61 ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, alături de alţi peste 900 angajaţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi ai altor structuri. În total, s-a intervenit cu 531 mijloace de intervenţie, din care 197 din dotarea inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Hidrologii au prelungit cu trei zile avertizarea de Cod roşu pe Prut, pe sectorul Stânca aval - Dunăre, aferent judeţelor Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi, astfel că aceasta va fi valabilă până vineri la ora 13.00.

Tot până vineri la ora 13.00 va fi valabilă şi avertizarea şi pe râul Jijia - Chipereşti - aferent judeţului Iaşi, potrivit avertizării hidrologilor.

Iniţial, avertizările erau valabile până marţi, la ora 16.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici