Două mii de medicamente pe reţete speciale, găsite la percheziţiile în cazul copiiilor sedaţi, din Suceava

Procurorii DIICOT Suceava au găsit, în urma percheziţiilor la Centrul Medical al MAI din Suceava, peste 2.000 de medicamente eliberate exclusiv în baza unor reţete speciale, din care aproape 600 comprimate de xanax. Percheziţiile au fost făcute în urma unei sesizări privind sedarea a doi copii.

1507 afișări
Imaginea articolului Două mii de medicamente pe reţete speciale, găsite la percheziţiile în cazul copiiilor sedaţi, din Suceava

Două mii de medicamente pe reţete speciale, găsite la percheziţiile în cazul copiiilor sedaţi, din Suceava (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de DIICOT, în urma percheziţiilor făcute atât la locuinţa, cât şi la biroul persoanei vizate, dar şi la locuinţa unei alte persoane care ar fi ajutat-o pe prima la procurarea de medicamente ce conţin substanţe stupefiante sau psihotrope, au fost găsite şi ridicate peste 2.000 de comprimate de medicamente eliberate exclusiv în baza unor reţete speciale, din care aproape 600 de comprimate de xanax.

De asemenea, procurorii au mai găsit o jumătate de sticluţă de xanax lichid, circa 1.400 de comprimate şi 24 de fiole de alte medicamente care se eliberează pe bază de prescripţie medicală.

Totodată, au fost ridicate reţete speciale, registre, acte şi prospecte medicale.

Procurorii DIICOT din Suceava au făcut, luni, trei percheziţii în cazul a doi copii cărora li s-ar fi administrat sedative. Una dintre percheziţii a avut loc într-un birou din cadrul Centrului Medical al Ministerului Afacerilor Interne din Suceava. Conform unor surse judiciare, biroul în care s-au făcut percheziţii a fost cel al şefului centrului medical judeţean al Ministerului, Adriana Lorena Birleanu, mama celor doi copii.

În dosar se fac cercetări pentru administrare de droguri de mare risc unei persoane, în afara condiţiilor legale.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Judeţului Suceava a sesizat, în 14 martie, DIICOT Suceava, cu privire la suspiciunea că unor copii în vîrstă de 4, respectiv 15 ani, le-au fost administrate substanţe din categoria stupefiantelor de către ”o persoană care a avut acces direct, prin prisma atribuţiunilor de serviciu, la reţete medicale prin care se prescriu droguri în scop terapeutic şi că şi-ar fi administrat sustanţe stupefiante sau psihotrope, în lipsa unor recomandări medicale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici