Două persoane cu leziuni specifice antraxului, internate la Spitalul Botoşani

Un bărbat în vârstă de 46 de ani şi fiica lui sunt internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Botoşani, cu leziuni cutanate specifice antraxului. Deocamdată nu se pune problema transferului lor către altă unitate medicală.

477 afișări
Imaginea articolului Două persoane cu leziuni specifice antraxului, internate la Spitalul Botoşani

Două persoane cu leziuni specifice antraxului, internate la Spitalul Botoşani

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Botoşani, Ştefan Bercea, a declarat marţi că bărbatul în vârstă de 46 de ani şi fiica lui s-au prezentat luni la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Botoşani, având leziuni cutanate specifice antraxului.

Cei doi sunt în acest moment sub tratament, iar starea lor este stabilă.

"Noi izolăm pacienţii, administrăm tratamentul adecvat şi sperăm ca starea lor să nu se deterioreze. Momentan nu se ia în calcul transferul către o altă unitate medicală, starea pacienţilor este momentan bună", a spus Ştefan Bercea.

Antraxul apare la animale, însă poate fi transmis şi la om.

"De regulă, antraxul se transmite de la animale, prin contactul cu respectivele animale. Din câte am înţeles au avut în gospodărie o vacă, aceasta s-a îmbolnăvit şi au sacrificat-o. Cel mai probabil în urma sacrificării s-au infectat cu antrax", a declarat Ştefan Bercea.

Antraxul este o boală potenţial fatală dată de bacteria Bacillus anthracis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici