Două tiruri cu 40 de tone de fructe din Olanda, transportate ilegal, depistate în Ilfov

Comisarii Secţiei Ilfov a Gărzii Financiare au depistat, marţi, două tiruri încărcate încărcate cu aproximativ 40 de tone de fructe provenind din Olanda, transportate fără documente legale, marfa, în valoare de 60.000 de euro, fiind confiscată.

724 afișări
Imaginea articolului Două tiruri cu 40 de tone de fructe din Olanda, transportate ilegal, depistate în Ilfov

Două tiruri cu 40 de tone de fructe din Olanda, transportate ilegal, depistate în Ilfov (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Marfa a fost descoperită în urma verificării unor achiziţii intracomunitare prin aplicaţia Trafic Control.

Cele două tiruri cu mere şi pere nu aveau documentele de însoţire conform prevederilor legale.

Având în vedere că sunt indicii privind intenţia de valorificare a mărfii pe piaţa neagră, s-a dispus confiscarea mărfii, a cărei valoare estimată este de 60.000 euro.

În primele 10 luni ale anului 2011, comisarii Gărzii Financiare, prin utilizarea aplicaţiei Trafic Control, au identificat sute de transporturi ilegale cu aproximativ 2.400 tone de legume şi fructe, în valoare de peste 5,5 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici