Video Dragnea, CONFRUNTAT în instanţă cu fosta şefă a DGASPC Teleorman. Liderul PSD, prezent timp de 6 ore la audieri, în dosarul angajărilor fictive: Aş vrea să mă ajutati să înţeleg de ce sunt trimis în judecată pe baza unor bârfe la şpriţ/ Fosta soţie a ACHITAT prejudiciul

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost audiat, miercuri, la instanţa supremă, în calitate de inculpat în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual în legătură cu angajarea fictivă la DGASPC Teleorman

12404 afișări

UPDATE 16.51 Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, miercuri, în faţa magistraţilor ÎCCJ, că a citit codurile penale, dar că doreşte să i se se explice de ce este trimis în judecată pe baza unor „bârfe la şpriţ”, menţionând că înţelege că a rămas ţinta DNA.

„Aşa cum v-am spus am citit dosarul, rechizitoriul, codurile penale şi aş vrea să mă ajutati să înţeleg de ce sunt trimis în judecată pe baza unor zvonuri, bârfe la şpriţ, fără probe”, a spus Liviu Dragnea în încheierea audierii sale de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în dosarul DGASPC Teleorman, în care acesta este acuzat de fapte de corupţie.

Întrebat de către judecător dacă mai are ceva de adăugat, Dragnea a răspuns: „Atât. Ce sa mai înţeleg, că am rămas ţinta DNA-ului?”.

În cadrul audierii sale din sala de judecată, Liviu Dragnea a spus că se vede nevoit să opineze pe baza unor zvonurile, despre care crede că l-au adus în această situaţie.

„Încerc sa evit să expun o părere bazată pe zvonuri, dar mă văd nevoit. S-a tot vorbit în ultima perioadă prin Alexandria ca li s-ar fi sugerat celor două că dacă vor spune câteva lucruri despre mine poate vor primi o pedeapsă mai uşoară sau poate fi altceva. Nu am certitudinea dacă ce am auzit e real sau nu. Afirm cu certitudine că Adriana Botorogeanu şi soţul acesteia nu au venit niciodată la mine în curte. Doamna Floarea Alesu a făcut afirmaţii greşite în sensul că eu nu as fi vrut ca soţia mea să ocupe o anumită functie, pentru că ar fi trebuit să-şi declare averea, întrucât toate veniturile mele şi ale familiei mele, soţia mea, erau trecute anual în declaraţia mea de avere. Doamna Floarea Alesu a făcut numeroase afirmaţii în care susţinea că ar fi avut discuţii cu mine şi că le-ar fi comunicat şi altor două persoane, Vlad Eugen şi Dumitrescu Mircea, deşi aceştia nu confirmă afirmaţiile inculpatei Alesu. Adică restul mint şi doar ea are dreptate? Nu se poate. Sigur, în opinia mea de inginer. Este greşită afirmaţia lui Alesu Floarea în sensul că discuta cu mine organigrama direcţiei aceasta fiind în competenţa colegiului director al DGASPC”, a spus liderul PSD în instanţă.

Acesta a mai arătat că, procedural vorbind, nu ar fi putut să discute situaţia unor persoane din cadrul DGASPC.

„Eu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, nu aveam cum să mă întâlnesc cu doamna Alesu Floarea pentru a discuta organigrama şi rectificările bugetare, doar noi doi, deoarece pentru aceste chestiuni existau proceduri riguroase. În consecinţă, neputând exista aceste întâlniri cu doamna Alesu, nu puteau exista discuţii legate de cele două persoane. Nu mi-a spus niciodată despre situaţia celor două pe holurile Consiliului Judeţean. Eu nu obişnuiam să am acest tip de discuţii pe holurile clădirii în care era CJ Teleorman. Eu nu am determinat-o şi nici nu i-am cerut inculpatei Alesu Floarea să întocmească anumite documente legate de cele două persoane, întrucât pe de o parte nu ştiam că cele două persoane nu se duceau la serviciu, iar pe altă parte nu am cerut niciunui şef de serviciu să facă ceva ilegal sau împotriva voinţei lui”, a mai spus Dragnea.

„Mi se pare absurd, în condiţiile în care era 2.000 angajaţi, să ştiu că Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica nu mergeau la serviciu. Din cele 2.000 de persoane, mulţi erau de la PSD şi de la alte partide. Nu ştiu dacă mi se poate reproşa că nu m-am interesat dacă fiecare membru angajat în unităţile subordonate Consiliului Judeţean Teleorman mergea sau nu la serviciu, în instituţiile în care erau angajaţi. Eu nu mergeam atunci în fiecare zi la sediul de partid. Nici în prezent nu merg zilnic la sediul din Kiseleff. Au fost şi luni în care nu m-am dus, iar când erau şedinţele biroului permanent judeţean veneau atât membri aleşi din biroul permanent - 27-28 persoane -, cât şi şoferii acestora. Erau prezente şi alte persoane din PSD, astfel că nu puteam să sesizez prezenţa celor două, în mod special, iar aceste şedinţe se ţineau sâmbătă, mai rar duminica, pentru că oamenii să poată veni. Astfel încât erau în afară programului obişnuit de lucru al instituţiilor publice”, a mai spus Dragnea.

Preşedintele PSD a punctat nu a discutat cu fosta sa soţie, Bombonica Prodana, chestiuni legate de serviciu: „Nu, eu cu soţia mea nu discutăm acasă probleme de serviciu. Convenisem asta de mult timp, astfel că nu mi s-a plâns niciodată soţia mea despre faptul că Adriana Botorogeanu şi Anisa Soica nu s-ar fi prezentat la serviciu”.

UPDATE 16.30 Liviu Dragnea este confruntat de judecători, la momentul transmiterii ştirii, cu fosta şefă a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, întrucât declaraţiile date de cei doi prezintă contradicţii. Preşedintele PSD este acuzat că ar fi intervenit pentru angajarea fictivă a două persoane la Direcţie.

Cei doi sunt audiaţi în acelaşi timp de completul de trei judecători al instanţei supreme.

"Având în vedere contradicţiile între Alesu Floarea şi Dragnea Liviu, ne punem în situaţia a punem în discuţie o confruntare intre cei doi inculpaţi", a spus preşedintele completului.

Ulterior, după ce avocaţii şi procurorul de şedinţă şi-au dat acordul, s-a început audierea în paralel a celor doi, fiind puse întrebări comune, iar răspunsurile fiind individuale.

Redăm dialogul din sala de judecată:

"Judecător: A intervenit direct sau indirect la dumneavoastră, în calitate de director executiv la DGASPC Teleorman, inculpatul Dragnea în vederea menţinerii pe funcţii a numelor Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa?

Alesu Florea: Nu a intervenit direct, dar când i-am comunicat că nu vin la muncă şi vin la sediul partidului, el mi-a spus să le mai menţin o perioadă scurtă de timp ca să le rezolve problemele.

Judecător: Cine mai era de faţă?

Alesu Floarea : Am făcut acest lucru in 2008, când i-am adus la cunoştinţă lui Liviu Dragnea, când la rândul meu am fost informată de Dumitru Jenica. De faţă la această discuţie între mine şi Liviu Dragnea nu a mai fost prezentă nicio persoană, iar discuţia a avut loc în cabinetul său de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman

Judecător: Alte discuţii aţi mai avut?

Alesu Floarea: Începând cu 2009 până în 2010 am mai avut şi alte discuţii cu situaţia celor două, pe holuri

Liviu Dragnea a răspuns că discuţiile s-au referit la îndrumarea angajaţilor să fie activi, menţionând că au discutat de 3,4 ori.

Liviu Dragnea: Toate aceste trei, patru discuţii le-am avut pe holul de la ieşirea din sala de şedinţă, la Consiliul Judeţean, imediat după şedinta CJ, înainte de conferinţă sa de presă. Pot confirma toţi consilierii de atunci.

Judecător: Poate cineva corobora? Cine mai era de faţă şi v-a auzit?

Judecător: Aţi obligat-o sau aţi făcut presiuni asupra lui Alesu Floarea, din perspectiva funcţiei ocupate pentru menţinerea în activitate a celor două?

Liviu Dragnea: Nu, niciodată

Alesu Floarea: Nu pot indica o persoană care să confirme aceste întâlniri şi obiectul legatului de cele două persoane.

Judecător: Aţi avut discuţii la iniţiativa directoarei Floarea Alesu cu privire la situaţia lui Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa?

Liviu Dragnea: Categoric nu.

Liviu Dragnea: Nu am avut nicio întâlnire sau discuţie de genul celor la care a făcut referire acuzata. În legătură cu holul, acel hol este cam cât spaţiul ăsta. Acolo, după şedintă era o aglomeraţie infernală. Acolo nimeni nu putea discuta fără să fie auzit. După şedinta CJ, eu de obicei nu ieşeam din sală, aşteptăm să iasă restul şi mă pregăteam pentru conferinţă. Acolo era aglomerat ca în tramvai şi se fuma de obicei. Anisa Stoica şi Adriana Botorogeanu nu erau nişte persoane atât de importante încât să se fi creat un astfel de scenariu.

Judecător: Inculpatul Liviu Dragnea, din perspectiva celor două funcţii pe care le avea, a exercitat asupra dumneavoastră vreo formă de constrângere, presiune pentru menţinerea pe funcţie a celor două persoane, direct sau indirect?

Floarea Alesu: Nu.

Judecător: Determinarea de a face documentele respective?

Alesu Floarea: Nu.

Judecător: V-aţi exercitat în vreun fel influenţa asupra persoanelor din conducerea DGASPC Teleorman pentru menţinerea în funcţie a numitelor, fie direct, fie indirect?

Liviu Dragnea: Nu, niciodată

Judecător: Cunoaşteti şi puteţi preciza dacă Liviu Dragnea şi-a folosit influenţa din perspectiva celor două funcţii asupra conducerii DGASCP pentru menţinerea în funcţie a celor două persoane?

Alesu Floarea: Nu, nu cunosc."

Ultimul termen din cadrul procesului a fost stabilit pentru 25 aprilie, ora 13.00.

UPDATE 15:30 Inculpată în dosarul DGASPC: Nu am fost protejata lui Dragnea. Nu ştiam că săvârşesc o faptă penală

Miercuri, la şedinţa de judecată din dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat de implicare în angajări fictive la DGASPC Teleorman, a fost audiată una dintre femeile care ar fi fost favorizate de preşedintele PSD, aceasta susţinând că nu ştia că acţiunile ei sunt penale.

Adriana Botorogeanu, acuzată că ar fi desfăşurat activităţi la sediul PSD în timp ce era angajată la DGASPC, le-a spus judecătorilor că nu doreşte să mai dea nicio declaraţie. Anisa Stoica, în sarcina căreia s-a dispus aceeaşi faptă, a acceptat să răspundă la întrebări. Ambele şi-au recunoscut vinovăţia.

Anisa Stoica a declarat în instanţă să nu a solicitat să fie angajată şi nici nu i s-a adresat lui Liviu Dragnea în acest sens, precizând, de asemenea, că pentru activitatea de la partid nu era plătită.

„Nu eu am solicitat să fiu angajată. Nu m-am adresat lui Matei Stuparu şi nici lui Liviu Dragnea. La acea dată eu îmi desfăşurăm activitatea în presa locală. La o întrunire la Camera Deputaţilor, cred că în 2006, unde era prezentă şi Adriana Botorogeanu, şi am făcut cunoştinţă cu Liviu Dragnea, iar ulterior ne-am întâlnit la CJ Teleorman, împrejurare în care mi-a spus că doreşte să înfiinţeze un birou de presă în cadrul organizaţiei judeţene a partidului. Eu i-am spus că nu m-am mai ocupat, însă aş fi de acord să încerc. La acea dată s-a pus problema să lucrez în cadrul partidului, fără să se precizeze o anumită funcţie. Trei luni de zile, deşi mi-am desfăşurat activitatea la organizaţia judeţeană a PSD, nu am fost remunerată. La un moment dat am fost întrebată de domnul Dragnea dacă s-a rezolvat problema cu angajarea, iar eu am spus că nu şi nici nu ştiam cine trebuie s-o rezolve. Eu nu am apelat la nimeni să intervină la Dragnea pentru a fi angajată. Domnul Dragnea a avut nişte discuţii cu juste persoane pe care nu le mai ţin minte exact şi mi-a spus că voi fi angajată în cadrul DGASPC Teleorman, spunând că este o soluţie temporară”, a spus Anisa Stoica.

Aceasta le-a mai spus magistraţilor că Floarea Alesu, fostul director al DGASPC Teleorman, a fost cea care le-a spus să meargă la partid şi să nu mai vină la instituţia la care erau angajate.

„Nu ştiu de unde Floarea Alesu ştia că în acea perioadă eu şi Adriana Botorogeanu ne desfăşurăm activitatea la partid. La un moment dat, Alesu a ieşit din birou, însă revenit la scurt timp şi ne-a spus să nu venim deloc la DGASPC şi să mergem doar la partid. Doamna director Alesu nu ne-a dat nicio explicaţie pentru ceea ce ne-a comunicat în final să facem. Atât eu, cât şi Adriana Botorogeanu ne-am dus la sediul partidului, unde ne-am desfăşurat activitatea. Eu nu am realizat la data respectivă că procedând în modul arătat şi acceptând în continuare activitatea la partid, deşi eram salarizată de DGASPC Teleorman pot săvârşi o faptă penală. Nu am fost niciodată protejata lui Dragnea, nu am făcut parte din cercul lui relaţional. Niciodată nu am avut vreo discuţie cu Bombonica Prodana în legătură cu menţinerea pe post a mea. De altfel, nu m-am întâlnit niciodată cu dânsa. (...) Adriana Botorogeanu fusese angajată înaintea mea la DGASPC Teleorman şi îşi desfăşura activitatea la partid şi cred că persoanele de la partid cunoşteau această situaţie, că vine la partid, dar e plătită de DGASPC. Nu am cunoştinţă dacă Botorogeanu se bucură de protecţie din partea vreunei persoane”, a mai spus Stoica.

Nicuşor Gheorghe, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare din cadrul DGASPC, un alt inculpat din dosar care şi-a recunoscut vinovăţia, a declarat în faţa judecătorilor că s-a temut că îşi va piarde serviciul, de aceea a efectuat documentele care nu corespundeau realităţii.

„Eu, personal, am avut discuţii cu şeful meu de serviciu în legătură cu faptul că Botorogeanu nu se prezenta la serviciu, spre exemplu cu doamna Miloş Rodica, fosta Drăghici. Am discutat situaţia Botorogeanu şi cu doamna Alesu Floarea, dar şi cu Jenica Dumitru. Eu mi-am dat seama din discuţii că Adriana Botorogeanu e beneficiara unei clemenţe din partea persoanelor cu funcţii de conducere. Mi-a cerut să întocmesc documentele cu privire la Botorogeanu, doamna Miloş, doamna Alesu, si doamna Dumitru Jenica. Niciuna din cele trei nu mi-au spus că Adriana Botorogeanu e protejată de o persoană anume. Deşi exista un anumit "folclor" cu privire la Botorogeanu, în sensul că se vorbea "pe la colţuri", nu am simţit asta ca o presiune asupra mea atunci când am întocmit documentele, eu întocmindu-le la cererea acestor persoane. Recunosc că le-am întocmit, că le-am semnat, celelalte semnături pentru documente nu stiu când au fost aplicate şi cine le-a aplicat. Nu cunosc dacă Botorogeanu era sau nu protejata lui Liviu Dragnea. Eu pe Botorogeanu am văzut-o o singură dată în viaţă mea. În cursul urmăririi penale, nu am făcut niciun fel de afirmaţii prin care să leg numele lui Botorogeanu de Dragnea Bombonica”, le-a spus acesta judecătorilor.

„Eu i-am spus procurorului că se zvonea pe la colţuri că Botorogeanu ar fi fost protejata doamnei Dragnea Bombonica. Când mi s-a cerut de către cele trei persoane să întocmesc documentele am acceptat să fac asta deoarece mă temeam de repercusiuni din partea acestora dacă m-aş fi opus. Cele mai multe discuţii le-am avut cu doamna Miloş, care mi-a spus că dacă nu fac documentele s-ar putea să-mi caut serviciul în altă parte. Când am întocmit actele, nu ştiam că Botorogeanu se ducea şi îşi desfăşura activitatea la sefiul organizaţiei de partid. Iniţial eu am refuzat s-o trec în pontaj, însă documentul mi-a fost restituit de resursele umane, cu indicaţia s-o trec şi pe Botorogeanu. Am refăcut lucrarea şi am trecut-o şi pe Botorogeanu. Dumitru Jenica mi-a spus că Botorogeanu "trebuie neapărat trecută" în pontaj. În scris, eu nu am făcut nimic pentru a infirma conducerea DGASPC, însă verbal am discutat cu Miloş, Alesu şi Dumitru Jenica. Nici acestea nu mi-au dat nicio explicaţie de ce Botorogeanu trebuia să figureze în pontaj. Având în vedere aceste aspecte, am considerat că nu mai e cazul să fac alte demersuri ulterioare pentru a infirma conducerea unităţii”, a completat Nicuşor Gheorghe.

De asemenea, unul dintre martorii propuşi de către Liviu Dragnea, Silvia Oprescu, secretar al judeţului Teleorman, a spus că nu a auzit că liderul PSD, le-ar fi favorizat pe cele două angajate, Anisa Stoica şi Adriana Botorogeanu.

„Le cunosc pe doamnele Alesu şi Jenica Dumitru, niciuna dintre acestea nu a afirmat faţă de mine că Liviu Dragnea le-ar proteja pe cele două persoane, Stoica şi Botorogeanu. Niciodată Dragnea nu s-a interesat despre situaţia celor două persoane. (...) Liviu Dragnea nu avea un comportament dictatorial, însă era foarte exigent în sensul că dorea ca toate documentele să fie efectuate în conformitate cu legea. (...) Cu certitudine afirm că, între 2006-2012, niciodată Liviu Dragnea nu mi-a solicitat – nici direct, nici indirect – ce cele două persoane, Botorogeanu şi Stoica să fie angajate sau menţinute în funcţie în cadrul DGASPC Teleorman”, a mai spus aceasta.

Tot un martor audiat la solicitarea liderului PSD este Matei Stuparu, în prezent secretar general adjunct la Senat, însă la data faptelor acesta deţinea funcţie de conducere în cadrul unei instituţii din subordinea CJ Teleorman. Stuparu a declarat în faţa instanţei că le cunoaşte pe cele două inculpate, Anisa Stoica şi Adriana Botorogeanu, cea dintâi cerându-i să fie angajată în calitate de purtător de cuvânt al organizaţiei.

„Conform statutului partidului, bilunar se organizau şedinţe ale biroului permanent judeţean. Cel puţin la una din şedinţe am remarcat-o pe numită Anisa Stoica, ce nu era membră a biroului permanent. Într-una din pauze, aceasta a venit la mine şi mi-a spus că doreşte să se angajeze ca purtător de cuvânt al administraţiei de partid şi mi-a spus că a fost trimisă la mine de Liviu Dragnea. Nu îmi aduc aminte dacă am discutat cu Dragnea despre faptul că Stoica a venit la mine. Eu i-am spus Anisei Stoica faptul că nu există post de purtător de cuvânt al organizaţiei de partid şi nu există fonduri pentru a fi plătită funcţia, organizaţia nu a avut niciodată un angajat plătit pe această funcţie. Ulterior, Stoica a revenit şi mi-a cerut s-o angajez pe un post de artist dansator la ansamblul popular Burnasu. I-am spus că nu pot îndeplini această solicitare”, a spus martorul.

Acesta a mai subliniat că o vedea pe Adriana Botorogeanu la sediul PSD, însă doar în weekend, deoarece era angajată la DGASPC.

UPDATE 15.00  Dragnea: Resping acuzaţiile. Mă consider nevinovat. Nu am ştiut că cele două nu merg la DGASPC

Liviu Dragnea este audiat, la momentul transmiterii ştirii, de judecătorii instanţei supreme, în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual în legătură cu angajări fictive la DGASPC Teleorman. Preşedintele PSD spune că este nevinovat.

"Am înţeles acuzaţiile ce mi au fost aduse din rechizitoriu. Le resping categoric deoarece mă consider nevinovat", le-a spus judecătorilor preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a explicat că în perioada 2006-2012 a activat în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman, ca preşedinte, fiind şi şeful PSD Teleorman, precizând că nu avea nicio relaţie privilegiată cu cele două femei care ar fi fost angajate fictiv la Direcţia de Asistenţă Socială din judeţ.

"Pe Adriana Botorogeanu o cunoşteam dinainte de 2004, de la partid, în sensul că această era la un birou parlamentar. Pe Anisa Stoica am cunoscut-o la o manifestare la Camera Deputaţilor când eram într-o discuţie informală cu reprezentanţii presei şi atunci au venit câteva păreri din partea presei că PSD Teleorman ar avea nevoie de o mai bună comunicare. Eu şi ceilalţi colegi am spus să ne dea niste idei, să ne sugereze niste colegi. Aceasta întâlnire a avut loc undeva in 2005-2006, nu pot preciza exact", a precizat Dragnea.

Ulterior, potrivit lui Dragnea, Anisa Stoica ar fi mers la organizaţia judeţeană a partidului, unde s-ar fi interesat de o colaborare pe partea de comunicare

"Eu i-am spus că dacă doreşte să fie angajată la partid nu o pot face eu, ci secretarul de partid, că nu facem angăjari, iar dacă vrea să colaboreze cu partidul din partea noastră nu e nici o problemă. (..) La un moment dat, doamna Stoica a zis că trebuie să aibă un venit şi dacă se poate angaja la partid. Eu i-am spus că din care ştiu nu se poate angaja si i-am recomandat să-şi caute un loc de muncă, pentru că nu se poate baza pe partid pentru a avea venituri stabile. Nu i-am cerut Anisei Stoica să meargă să se angajeze la DGASPC şi în fapt să rămână la partid. Nu am vorbit cu nimeni din direcţie pentru a fi angajată şi nu am vorbit nici cu vreo altă persoană", a continuat liderul PSD.

Referitor la acuzaţia că ar fi determinat-o pe directoarea Direcţiei de Asistenţă Socială Teleorman, Floarea Alesu, să le menţină în funcţie pe cele două, Dragnea a spus: "Neg categoric".

"Precizez că eu nu am ştiut că cele două persoane nu vin la DGASPC şi nici nu mi-a adus nimeni la cunoştinţă, însă e adevărat le vedeam pe acestea la sediul de partid când aveam birou permanent, o dată, de 2 ori pe lună", le-a spus Liviu Dragnea judecătorilor.

Dragnea a fost întrebat de judecător când a aflat că cele două sunt şi angajate ale Direcţiei, acesta răspunzând: "De botorogeanu am aflat de la ea, în acea perioadă, că figură angajată la DGASPC, iar de Anisa Stoica nu mai ştiu. Mi-e ft greu să fixez cine mi-a zis şi când. Eu tuturor persoanelor care desfăşurau activitatea la sediul partidului, le precizăm că trebuie să aibă un serviciu, activitatea la partid desfăşurându-se voluntar".

De asemenea, preşedintele PSD susţine că nu avea atribuţiile privind controlul şi coordonarea DGASPC Teleorman, acestea revenind preşedintelui colegiului director al Consiliului Judeţean, adica secretarului general al judeţului.

"În rechizitoriu, în mod greşit se induce ideea că din perspectiva de şef al CJ Teleorman aş fi avut posibilitatea să numesc, să demit sau să sancţionez directorul executiv al DGASPC Teleorman după bunul meu plac. (..) Aceste funcţii se ocupă prin concurs organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. CJ Teleorman doar lua act de rezultatele concursului şi îl numea prin hotărâre pe cel care a câştigat concursul", a explicat preşedintele PSD.

La intrare în sediul instanţei supreme, Liviu Dragnea a fost întâmpinat de câţiva protestatari #Rezist.

De asemenea, la ÎCCJ au fost mobilizaţi mai mulţi jandarmi.

Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă".

Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. Şi fost soţie a liderului PSD este judecată în această cauză.

În ceea ce o priveşte pe Bombonica Prodana, procurorii spun că “în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”.

Fosta soţie a lui Liviu Dragnea susţine că a achitat prejudiciul şi cere ÎCCJ încetarea procesului

Fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a cerut, miercuri, prin intermediul avocatului său, încetarea procesului penal în ceea ce o priveşte, menţionând că a achitat integral prejudiciul care i se reţine în dosarul DGASPC Teleorman.

Fosta soţie a lui Liviu Dragnea nu s-a prezentat la termenul de miercuri, însă a depus cererea de încetare a procesului prin intermediul avocatului său. Apărătorul a precizat că Bombonica Prodana a chitat integral prejudiciul.

În schimb, la şedinţa de judecată este preşedin preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Acesta va fi audiat în calitate de inculpat în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual în legătură cu angajarea fictivă la DGASPC Teleorman

La intrare în sediul instanţei supreme, Liviu Dragnea a fost întâmpinat de câţiva protestatari #Rezist care l-au huiduit.

De asemenea, la ÎCCJ au fost mobilizaţi mai mulţi jandarmi, acesta asigurându-i intrarea în sediul instanţei preşedintelui PSD.

Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă".

Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. Şi fost soţie a liderului PSD este judecată în această cauză.

În ceea ce o priveşte pe Bombonica Prodana, procurorii spun că “în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici