Dragnea: Începem să ne întrebăm câţi preşedinţi de consilii judeţene mai rămân în picioare până la sfârşitul anului

Organizaţiilor PSD se vor întâlni, sâmbătă, pentru a discuta despre campanie, dar şi pentru a se sfătui în urma situaţiilor generate de cercetarea unor preşedinţi de consilii judeţene, spune vicepremierul Liviu Dragnea, arătând că se pune întrebarea "câţi mai rămân în picioare până la finele anului".

1276 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Începem să ne întrebăm câţi preşedinţi de consilii judeţene mai rămân în picioare până la sfârşitul anului

Dragnea: Începem să ne întrebăm câţi preşedinţi de CJ mai rămân în picioare până la sfârşitul anului (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Nu ştiu dacă sunt ţinte justificate, nejustificate (preşedinţii de consilii judeţene - n.r.). Începem să ne punem întrebarea câţi mai rămân în picioare până la sfârşitul anului, asta e, de fapt, singura întrebare pe care ne-o punem şi ne-o punem cu foarte mult respect, nu cu alte sentimente. De altfel, o să ne vedem şi mâine, la Braşov, cu majoritatea preşedinţilor de organizaţii şi cred că o să convenim că, indiferent cât de mulţi rămânem în picioare, ducem până la capăt cele două alegeri, şi europarlamentare, şi prezidenţiale", a răspuns Dragnea unei întrebări a presei pe această temă.

El a adăugat că speră ca toate persoanele reţinute să se dovedească nevinovate şi să fie eliberate.

Anterior, premierul Victor Ponta a afirmat că preşedinţii de consilii judeţene sunt cei mai votaţi, iar românii au cea mai mare încredere în ei, dar au o "meserie periculoasă", pentru că, odată cu popularitatea, ajung "ţintă pentru procurori".

Ponta a făcut aceste consideraţii, vineri, la o întâlnire cu preşedinţii de Raioane din Republica Moldova din cadrul Euroregiunii "Siret-Prut-Nistru", la care a participat şi Dragnea.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omului de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Şi preşedintele CJ Constanţa, Nicușor Constantinescu, urmărit penal pentru abuz în serviciu, este cercetat sub control judiciar, ceea ce înseamnă, printre altele, că nu poate părăsi ţara.

La rândul său, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, este urmărit penal sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu, iar fiul său, deputatul Vlad Cosma, este pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici