Dragomir: Rechizitoriul în dosarul Ferma Băneasa, aprobat de Kovesi cu o zi înainte să fie întocmit

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir susţine că rechizitoriul dosarului Ferma Băneasa a fost aprobat de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, cu o zi înainte să fie întocmit. Din această cauză a fost disjuns dosarul în care este cercetat Călin Popescu Tăriceanu.

1805 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Rechizitoriul în dosarul Ferma Băneasa, aprobat de Kovesi cu o zi înainte să fie întocmit

Dragomir: Rechizitoriul în dosarul Ferma Băneasa, aprobat de Kovesi cu o zi înainte să fie întocmit

"Ca practică generală, culoarele au fost utilizate în multiple situaţii, nu doar la DNA Ploieşti sau DNA central, dar şi la alte structuri.

Azi, un exemplu de la DNA Braşov.

– Grabă mare pe culoar.
La 19.05.2016 se întocmeşte rechizitoriul în dosarul Ferma Băneasa. Ţinta finală – Călin Popescu Tăriceanu.
La 18.05.2016 PFA Kovesi deja avizează cu privire la legalitate şi temeinicie rechizitoriul şi dosarul. Sute de pagini de rechizitoriu şi peste 20.000 de file de dosar. Rechizitoriul a fost aprobat cu o zi înainte să fie întocmit.

– Imediat ulterior, la 06.07.2016, se întocmeşte rechizitoriul în dosarul Tăriceanu – Dorin Marian.
La 07.07.2016 este avizat de şeful de secţie sub aspectul legalităţii şi temeiniciei.
La 08.07.2016 dosarul e deja la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi se emite deja citaţie, în aceeaşi zi.
La 08.07.2016, la orele 12:40, citaţia e deja în poarta oamenilor.
Termen 05.08.2016, plin complet de vacanţă.

Aceste documente arată cum se mişcă rapid lucrurile pe culoar când interesul politic o cere", scrie fostul ofiţer SRI pe România 3.0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici