Dragoş Săvulescu anunţă că va ataca la CEDO decizia de condamnare: Nu datorez nimănui niciun ban

Omul de afaceri Dragoş Săvulescu, dat în urmărire internaţională după condamnarea din dosarul retrocedărilor de plaje, transmite, pe blog, că va ataca decizia la CEDO, precizând că nu datorează statului român şi nimănui niciun ban pentru că nu a produs niciun prejudiciu.

1480 afișări
Imaginea articolului Dragoş Săvulescu anunţă că va ataca la CEDO decizia de condamnare: Nu datorez nimănui niciun ban

Dragoş Săvulescu anunţă că va ataca la CEDO decizia de condamnare: Nu datorez nimănui niciun ban

Dragoş Săvulescu arată, pe blog, că dosarul retrocedărilor a început acum 14 ani, în 2005, "când un inamic al primarului de atunci Radu Mazăre, pe nume Constantin Cucoara – fostul şef al Cadastrului Constanţa, proaspăt angajat la DNA, a făcut o plângere penală, probabil ca prima îndatorire de serviciu", ulterior procurorii dispunând, după cercetări, neînceperea urmăririi penale şi clasarea dosarului.

Omul de afaceri transmite că, după ce procurorul Ţuluş a fost numit că procuror-şef, exact a doua zi a ordonat recercetarea în dosar, "redistribuind dosarul altor poliţişti şi procurori din DNA, cu ordin direct de a găsi ceva pentru a-l înfunda pe Mazăre, principalul om care îi voia capul fiind preşedintele de atunci, Traian Băsescu". Săvulescu arată că prejudiciul de 114 de milioane de euro din dosar este raportat la o suprafaţă de teren uriaşă, de ordinul milioanelor de metri pătraţi de teren.

"Ce nu e ok absolut deloc este ca, expertizele – cadastrala si evaluatoare – dispuse in dosar de catre instanta de fond – Curtea de Apel Bucuresti – si efectuate de catre experti autorizati, nu “specialisti”, – au aratat foarte clar 2 lucruri: 1. Prejudiciul din dosar, referitor la aceste diferente de preturi, nu exista!! Este !!! 2. Nu s-a retrocedat nici macar un centimetru din Domeniul Public!!!", scrie afaceristul, care critică apoi componenţa completului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, preizdat de judecătorul Ionuţ Matei, care a dat decizia de condamnare la cinci şi şase luni de închisoare.

"Totul a devenit mai mult decat evident cand, la prima sa intrare in complet ca presedinte (acest lucru intamplandu-se la al 2-lea termen de judecata, pentru ca la primul termen a fost ocupat cu Referendumul si a fost substituit de un alt judecator), judecatorul Ionut Matei a impus deja avocatilor ca la urmatoarele 2 termene, date in cascada, in 2 zile consecutive, sa puna deja concluzii pe fond si sa finalizeze dosarul, in conditiile in care discutam – asa cum am mentionat anterior – de un dosar-mamut, de 90 de volume, cu 36 de inculpati, constituit din 6 dosare uriase complet separate adunate toate in unul!!! In mod realist, judecatorii nici macar nu aveau timp sa citeasca macar sumar dosarul atat de rapid!!!", potrivit sursei citate.

Omul de afaceri susţine că e nevinovat şi anunţă că va ataca decizia de condamnare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

"In final, am primit o condamnare pentru complicitate la abuz in serviciu dar, conform minutei acestei sentinte, – asa incorecta, abuziva si ilegala cum este ea -, NU DATOREZ STATULUI ROMAN SI NIMANUI NICIUN BAN, PENTRU CA NU AM PRODUS NICIUN PREJUDICIU!!! Aviz amatorilor, domnilor jurnalisti!!! Va rog respectuos sa cititi atent minuta, pe care o gasiti publicata pe site-ul ICCJ si in consecinta, sa relatati in mod corect! Pe unii dintre dumneavoastra va rog respectuos, de asemenea, sa nu mai fabulati! (...)", scrie Dragoş Săvulescu.

Afaceristul susţine că nu recunoaşte sistemul de justiţie din România, pe care-l cataloghează ca fiind corupt.

"Sunt un luptator, mai degraba imi dau viata decat sa cedez, in special in fata nedreptatii!! Putinii oameni care ma cunosc cu adevarat stiu bine ca astea nu sunt vorbe goale! Am ales sa nu ma predau autoritatilor romane pentru a-mi ispasi o pedeapsa nedreapta si nemeritata data de niste judecatori corupti de sistemul din care fac parte, fara constiinta si plini de ura la adresa unor oameni nevinovati!! NU RECUNOSC SISTEMUL DE JUSTITIE CORUPT DIN ROMANIA!! (...) Daca cineva isi inchipuie ca in realitate eu sunt probabil undeva la soare pe vreo o insula, stand relaxat si eventual amuzat de situatie, se inseala amarnic!!! Am ales sa stau un timp departe de Romania, chinuindu-ma, muncind si stresandu-ma zilnic pentru a gasi solutii legale de a ma salva de efectele acestei mizerii judiciare si de a ma organiza in ceea ce priveste lupta cu acest groaznic sistem tortionar neocomunist!! Ceea ce am ales sa fac nu este nicidecum un act de lasitate cum unii ar putea considera, ci un act de curaj. Norocul meu este ca inca exista solutii legale de rezolvare a acestei probleme, pentru ca in niciun caz nu doresc sa imi traiesc viata ca un fugar, aceasta fiind doar o situatie de moment!! O masura importanta pe care o voi lua va fi categoric atacarea la CEDO a sentintei de condamnare!!", mai transmite omul de afaceri.

Omul de afaceri Dragoş Săvulescu, fost acţionar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internaţională, după ce nu a fost găsit de poliţişti pentru ca aceştia să pună în aplicare sentinţa de cinci ani şi şase luni de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici