DSP Alba solicită introducerea în carantină a municipiului Alba Iulia şi a patru oraşe şi o comună din judeţ

  • Direcţia de Sănătate Publică Alba solicită introducerea în carantină a cinci oraşe şi a unei comune din judeţ.
  • Este vorba despre oraşele Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Cugir şi Abrud, dar şi despre comuna Ciugud, care ar putea fi izolate din cauza numărului mare de persoane infectate cu Covid 19.
3438 afișări
Imaginea articolului DSP Alba solicită introducerea în carantină a municipiului Alba Iulia şi a patru oraşe şi o comună din judeţ

DSP Alba solicită introducerea în carantină a municipiului Alba Iulia şi a alte patru oraşe şi o comună din judeţ

Direcţia de Sănătate Publică Alba a anunţat că în anumite localităţi din judeţ incidenţa infectărilor indică o creştere constantă şi a depăşit anumite praguri critice, ceea ce necesită izolarea acestora. Analiza a fost făcută sâmbătă, iar DSP propune introducerea în carantină a localităţilor Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Cugir, Abrud şi Ciugud.

Având în vedere situaţia descrisă, potrivit metodologiei naţionale, specialiştii epidemiologi au ajuns la concluzia că aceasta este cea mai bună şi adecvată variantă pentru protejarea sănătăţii populaţiei judeţului.

Analizele de risc au fost trimise Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) spre analiză şi avizare. Următoarea etapă o reprezintă reunirea Grupului de Suport Tehnic pentru Epidemii de la nivelul judeţului Alba care trebuie să avizeze, la rândul lui, propunerile de introducere în carantină a celor şase localităţi. Decizia finală aparţine Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă constituit la nivelul Instituţiei Prefectului Alba.

Vineri, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că localităţile din Alba nu pot fi introduse în carantină deoarece DSP nu a trimis propunerile la instituţiile responsabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici