DSU: "Norul toxic este o ştire falsă"

Noile date puse la dispoziţie miercuri dimineaţă indică valori normale ale concentraţiilor de monoxid de carbon pentru perioada următoare, date care contrazic speculaţiile cu privire la existenţa unui nor toxic, deasupra României, transmite Executivul.

394 afișări
Imaginea articolului DSU: "Norul toxic este o ştire falsă"

Guvern: Valori normale ale concentraţiilor de monoxid de carbon pentru perioada următoare

„Noile date puse la dispoziţie în această dimineaţă de rezultatele măsurătorilor specialiştilor în meteorologie şi mediu indică valori normale ale concentraţiilor de monoxid de carbon pentru perioada următoare”, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Guvernului..

Conform sursei citate, analiza este bazată pe informaţiile furnizate de Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus.

„Începând de astăzi (miercuri - n.r.) circulaţia aerului va fi predominant dinspre nord-vest-nord spre sud-est-sud, potrivit Autorităţii Naţionale de Meteorologie. Datele specialiştilor contrazic speculaţiile cu privire la existenţa unui nor toxic, deasupra României, în aceste zile. Administraţia Naţională de Meteorologie şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului continuă să monitorizeze calitatea aerului şi să transmită, în timp real, cetăţenilor şi mass-media date credibile privind rezultatele măsurătorilor”, se menţionează în postare.

DSU a transmis, marţi, că informaţiile vehiculate pe WhatsApp potrivit cărora miercuri, pe teritoriul României, va fi prezent un nor toxic care ar conţine sulf, plumb şi alte metale grele, format în urma bombardamentelor din Ucraina, se înscriu în spectrul informaţiilor de tip „fake news”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici