DulceRomanie.ro sau Istoria dulciurilor din România – un proiect lansat de Dr. Oetker

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amplu şi mai ambiţios proiect de valorificare a patrimoniului gastronomic material şi imaterial românesc – o istorie multimedia şi pluridisciplinară a deserturilor din România din cele mai vechi timpuri şi până astăzi.

131 afișări
Imaginea articolului DulceRomanie.ro sau Istoria dulciurilor din România – un proiect lansat de Dr. Oetker

DulceRomanie.ro sau Istoria dulciurilor din România – un proiect lansat de Dr. Oetker

În prezent, pe DulceRomanie.ro sunt publicate peste 50 de articole ample despre istoriile şi poveştile dulci din diferite epoci sau despre cofetari ori deserturi celebre şi peste 50 de reţete vechi de dulciuri refăcute, modernizate şi adaptate pentru zilele noastre.

Proiectul este realizat în colaborare cu doi dintre cei mai buni specialişti în domeniu şi beneficiază de ilustraţii personalizate şi de fotografii de epocă din arhivele marilor muzee.

DulceRomanie.ro este una dintre cele mai mari provocări şi cel mai amplu demers de readucere în actualitate a tezaurului gastronomic naţional, iar eforturile comune ale echipei reunite la iniţiativa Dr. Oetker dovedesc că reţele de acum câteva secole nu au doar valoare muzeală ci, modernizate şi adaptate, au potenţial de branduri culinare regionale şi/sau micro-locale.

Pe lângă istoriile unor cofetari sau ale unor deserturi celebre, echipa a descoperit câteva reţete fabuloase, dar uitate sau ignorate: tarta de Botoşani sau pesmeţii de Braşov de exemplu. Doar despre cozonaci s-au scris câteva mii de cuvinte şi nu a fost epuizat subiectul. Există încă multe alte informaţii inedite care merită cu prisosinţă să fie recuperate şi promovate, iar DulceRomanie.ro este un proiect care încă nu şi-a dezvăluit toate surprizele.

Odată cu această iniţiativă, Dr. Oetker lansează şi o campanie promoţională naţională, cu marele premiu în valoare de 20.000 euro. Cumpărătorii ingredientelor pentru prăjituri şi decoraţiuni cu etichetă promoţională ce trimit codul unic prin sms la nr. 1816 sau îl înscriu pe site-ul DulceRomanie.ro au şansa să câştige marele premiu sau unul dintre premiile lunare ori săptămânale, prin tragere la sorţi.

Fondată acum 130 de ani în Bielefeld, compania de familie Dr. Oetker este una dintre cele mai importante companii de produse din industria alimentară germană, iar în România activează încă din anul 1998. Astăzi, Dr. Oetker România ocupă, cu cele peste 250 produse, poziţia de lider de piaţă pe categoriile sale: ingrediente pentru prăjituri, deserturi pudră, conservanţi pentru legume şi fructe, pizza & snack-uri congelate. Dr. Oetker vine în sprijinul consumatorilor, oferindu-le soluţii la îndemână pentru cele mai delicioase şi rapide deserturi de casă precum şi produse gata preparate ce aduc deliciul oricărui moment.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici