După modelul aplicat la azilele groazei, staţiile GPL din ţară vor fi luate la puricat

Raed Arafat, şeful DSU, a anunţat că pompierii vor verifica staţiile GPL din toată ţara.

876 afișări
Imaginea articolului După modelul aplicat la azilele groazei, staţiile GPL din ţară vor fi luate la puricat

După modelul azilelor groazei, staţiile GPL din ţară vor fi luate la puricat

Declaraţiile au fost făcute duminică.

„Pompierii vor face acest lucru... se fac aceste controale, dar se fac de obcei acolo unde funcţionează. Aici (n.r. la Crevedia) nu se ştie că funcţiona... dar aşteptăm detaliile anchetei”, a declarat Raed Arafat.

Şeful DSU a mai spus că zona Crevedia nu mai este în pericol.

„În mod normal pericolul este terminat, incendiul este terminat, a fost pericolul de explozie, de aceea populaţia a fost evacuată”, a precizat Raed Arafat.

Tot duminică, autorităţile au anunţat că Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a preluat dosarul Crevedia. În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

În anchetă au fost cooptaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR, specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul IGPR, experţi de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiţiei, specialişti de la INSEMEX Petroşani, inspectori de inspecţia muncii, ofiţeri din cadrul IPJ Dâmboviţa, au precizat reprezentanţii PÎCCJ.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că în urma exploziei de sâmbătă de la staţia GPL din Crevedia au fost 58 de victime. O persoană a murit, iar cei mai mulţi răniţi sunt angajaţi ai ministerului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici