- Home
- Social
- (28.04.2020, 12:30)
- Diana Grigore
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
După starea de urgenţă, din 15 mai va fi instituită starea de alertă. Ce înseamnă acest lucru
- Pe 15 mai, scapi de starea de urgenţă în România
- După data de 15 mai va fi instituită, însă, starea de alertă
- Reglementarea este necesară pentru ca unele restricţii să rămână în vigoare
83084 afișări

După starea de urgenţă, din 15 mai va fi instituită starea de alertă. Ce înseamnă acest lucru
Dacă te bucurai că scapi de restricţii pe 15 mai, odată cu finalizarea stării de urgenţă, te-ai înselat. Guvernul se pregăteşte să instituie starea de alertă, pentru ca unele drepturi şi libertăţi să îţi fie în continuare îngrădite.
Starea de alertă este necesară pentru ca autorităţile să poată menţine restricţiile pentru distanţarea fizică şi socială. Preşedintele Klaus Iohannis te-a anunţat deja că după 15 mai vei putea ieşi din casă, însă vei avea obligaţia să porţi mască de protecţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce spune Biden despre anunțul Rusiei de a amplasa arme nucleare în Belarus
-
NEWS ALERT Senatul a aprobat proiectul de lege privind pensiile speciale. Iată ce prevede acesta
-
Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 34. Armata ucraineană a doborât un avion rusesc lânga Bahmut / Zelenski îl invită pe Xi la Kiev / Tot mai multe dovezi despre crimele comise de armata rusă ies la suprafaţă. Occidentul impune noi sancţiuni Rusiei
-
Zelenski explică de ce Ucraina nu poate pierde oraşul Bahmut: Putin ar "vinde această victorie Occidentului, societăţii sale, Chinei"
Klaus Iohannis, preşedintele României: După data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi atunci când folosim transportul public în comun. Măsura nu e limitată în timp şi vom putea să renunţăm la purtarea măştii poate la anul, atunci când pandemia va fi sub control şi nu mai există riscul infectării.
Ce este starea de alertă
Starea de alertă se declară în baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 21/2004 şi se referă la punerea de îndată în aplicare a planurilor de acţiuni şi măsuri de prevenire, avertizare a populaţiei, limitare şi înlăturare a consecinţelor situaţiei de urgentă.
Pe timpul stării de alertă se pot dispune, cu respectarea prevederilor art. 53 din Constituţia României, măsuri pentru restrângerea unor drepturi sau libertăţi fundamentale referitoare, după caz, la libera circulaţie, inviolabilitatea domiciliului, interzicerea muncii forţate, dreptul de proprietate privată ori la protecţia socială a muncii, aflate în strânsă relaţie de cauzalitate cu situaţia produsă şi cu modalităţile specifice de gestionare a acesteia.
În localităţi, starea de urgenţă este declaratp de primar, cu aprobarea prefectului. La nivelul întregului judeţ, instituirea stării de alertă trebuie aprobată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.
Pentru a pune la punct măsurile care vor fi introduse după data de 15 mai, conducerea PNL se reuneşte în şedinţă, astăzi, începând cu ora 19:00.
Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Propunere: taxă de solidaritate, obligatorie pentru românii cu salarii de peste 3.200 de lei
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:53
Coordonatorul de securitate al Paris 2024 a fost suspendat pentru comportament inadecvat
-
astăzi, 12:49