Ecaterina Andronescu anunţă că 55.000 de profesori vor intra într-un proiect de formare profesională

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi seară, că Ministerul pe care îl conduce urmează să demareze un proiect prin care 55.000 de profesori vor fi formaţi profesional sub mai multe aspecte, cel al disciplinei de la clasă, dar şi sub cel al predării digitale.

2135 afișări
Imaginea articolului Ecaterina Andronescu anunţă că 55.000 de profesori vor intra într-un proiect de formare profesională

Ecaterina Andronescu: 55.000 de profesori vor intra într-un proiect de formare profesională

„Avem deja un proiect în care 55.000 de profesori vor intra (...) într-un proces de formare profesională şi sub aspect pedagogic şi sub aspectul ştiinţific al disciplinei pe care o predau, dar şi sub aspectul învăţării, predării digitale, pentru că suntem în secolul XXI. Generaţia aceasta pe care o avem în şcoală este generaţia care s-a născut şi a crescut cu tabletă. Ca urmare, nu avem cum să ne gândim că ei prin folosirea tabletei de la vârste foarte fragede, componenta vizuală a memoriei lor este mult mai dezvoltată în dauna celorlalte componente. Atunci când îl aduc la şcoală trebuie să îi cresc achiziţiile pe ce el are deja acumulat din anii copilăriei. Ne-am propus să avem în fiecare sală de clasă o tablă inteligentă, pe catedră, un laptop, un computer. Cât de repede putem să scriem proiectul”, a declarat ministrul Ecaterina Andronescu, la România TV.

Potrivit sursei citate, pentru acest proiect are sprijinul Guvernului: „Premierul ne sprijină în această direcţie, miniştrii care au tangenţă, pentruc că MEN nu poate face singur acest proiect: ministrul Finanţelor, ministrul Comunicaţiilor, ministrul Fondurilor Europene”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici